Çok güzel şeyler oldu Türkiye’de, geçtiğimiz seçimde:

1-İYİ Parti’ye oy veren eski MHP seçmenleri ile HDP seçmenleri ortak amaç uğruna birleşti, hem de oturup konuşmadan…

2-İmam Hatip Liselerine gitmiş, AKP’nin ‘Allah ile aldattığını’ anlamış olan birçok genç, AKP adaylarına oy vermedi.

3-AKP/Erdoğan iktidarının çöküşünün başladığı net biçimde ortaya çıktı.

Bu üç gelişme, yıllardır özlemle beklediğimiz, toplumsal huzur ve umut filizlerinin yeniden yeşermesine yol açtı, bir bahar gününde. Filizler hızla büyüyor ve gelişiyor. Hukuk katledilerek, cebren ve hile ile hakkı elinden alınan İmamoğlu, yeniden ve bu kez farklı kazanacak; filizler ağaca dönüşme yolunda, büyük bir güç ve destek kazanacak.

Şöyle bir tuzak kuruldu: “İmamoğlu’na oy verenler tatile gidip oy kullanmayacak, bazı oylar çeşitli yöntemlerle satın alınacak, az farkla kaybedilse bile yeni bir YSK hamlesi ile kazanılacak!”

İşte bu nedenle İmamoğlu’nun fark atması gerekli…

Fark atmalı ki yeni bir ayak oyununa girişemesinler.

Fark atmalı ki Erdoğan’ın koltuğu sallansın; ‘erken seçim’ gelsin gündeme.

Kazanılacak her oy çok değerli. Oy atmak yetmez, önceden oy vermemiş kardeşlerimizi de ikna etmemiz gerekiyor. 23 Haziran’da tatil yasak, İstanbullulara…

İstanbul dışındaki vatanseverler de bir erken seçim olacakmış gibi çalışmaya başlayarak, özellikle kazanılan belediyelerle el ele verip, yararlı ve oy kazandıracak projeler geliştirebilirler.

“İzmir’in En Büyük Enerji Kaynağı Tunç Soyer”

Bu harika sözler, Çiğli Belediye Başkanı sevgili Utku Gümrükçü tarafından, Harmandalı çöplüğünü bir enerji santraline dönüştürecek projenin tanıtımında söylendi.

Tesis alanındaki toplantıda, sevgili Tunç Soyer ise sözlerine ‘Harmandalı’da vahşi depolama yapılıyor ve bu İzmir’i zehirliyor’ şeklinde bir algı olduğunu, 100 gün içinde elektrik üretimine başlayacak tesis sayesinde bunun değişeceğini söyleyerek başladı.

“Çöplerin yerini yemyeşil bir bitki örtüsü alacak. Koku ve kirlilik sorunu bitecek. Atmosfere yayılan gazlar elektrik enerjisine dönüştürülecek” diyen Soyer, yılda yaklaşık 160.000 MW elektrik üretileceğini, bunun yaklaşık 96.000 hanenin elektrik gereksinimini karşılayacağını ve yılda 20 milyon TL gelir getireceğini sözlerine ekledi.

Soyer ayrıca, 25 bin metrekare alana 13 bin adet bitki (kazayağı, katırtırnağı), 8 bin adet ağaç (yalancı akasya, limoni servi, erguvan, akçaağaç) dikildiğini, bir ton yulaf tohumu kullanıldığını; döşenen 21 bin metre biyogaz toplama ve iletim hattının 40 bin metreye çıkacağını dile getirdi.

Toplantı sonrası yaptığım kısa araştırma, İzmir’de benzer üç tesise daha gereksinim olduğunu gösterdi; umarım bu projeler de gerçekleşir.

Yıllardır çok sayıda yazı yazdım, Sevgili Tunç’un Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını destekleyen. Ve İzmir’de her şey, daha da güzel olmaya başladı.

Güzellik önce İstanbul’a, ardından Türkiye’ye yayılacak…

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK; ÇOK GÜZEL BAYRAMLAR…