Sağlık Bakanlığı'nın grip ve zatürre aşısına para ayırımamasından mı, yoksa organinazyon zafiyetinden mi nedir? Aile hekimlerinin kapsı önünde ocak ayındaki aşı sıramı bekliyorum! Tabi buarada kaptığım virüsler yüzünden, "antibiyotik manyağı mı" oldum, bilemiyorum! On gün, kimseye virüs bulaştırmamak için de kendimi eve hapsettim... Gerçekten insanlar sokaklarda yarı baygın dolaşıyor!
Biz gazeteciler meslek aşkı ile sizler için pek tatil yapamadığımızdan, "sene sonu buluşması" adı altında "cephede piknik" misali otellerde eşlerimizle eğlenmeye çalışıyoruz. Allah nasip ederse yarın TSYD İzmir Şubesi'nin Çeşme Boyalık'ta düzenlediği gecede olacağız. Bir hafta sonra da İGC'nin Kuaşadası'ndaki gecesine katılacağız...

***

Ben de bu sürede köşe yazılarımı evden yazıp gazeteme ulaştırdım... Mesela bu köşe yazım "Dostlar vitrinimden" seçtiğim gerçek futbol adamı, Erkan Köksal kardeşimle dertleşme fırsatı buldum. O, hepinizin tanıdığı rahmetli Ünal Köksal'ın bize emaneti; o da diğer hakem ağabeyi Faik Köksal gibi Türkiye Futbol Adamları Derneği TÜRFAD'nin üyesi olarak İzmir futbolunun yükselmesi için fiilen gece-gündüz koşuşturanlardan... Aslında onunla yollarımız ağabeyleri gibi amatör Hilalspor Kulübü'nde kesişmişti.
1954 doğumlu Erkan, iyi bir fiziğe, temiz bir karaktere sahip, örnek bir kaleci idi. Ege Üniversitesi'nde okudu, Türkiye Şampiyonası'nda şampiyonluk ile de tanıştı. İlk lisansı Balçova İ.Y'de çıktı, sonra Hilalspor'da uzun yıllarca oynadı, birçok şampiyonluklarda imzası var. İzmir Amatör Karması'nda Türkiye şampiyonalarında oynadı.1975-76 ve de 1981-83'de KSK ve A.Ordu'da profesyonel olarak sahneye çıktı. Askerliğinde Ordulararası Basketbol Şampiyonaları'na katıldı. Bir dönem İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde "kaleci antrenörlüğünü" üstlendi. Futbol hakem kuruluşunda öncülük etti. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nde çalışırken DSİi Spor'un genel sekreterliğini yaptı. 1991'de ağabeyi eski Milli Futbol Hakemi Faik Köksal'la birlikte İzmir'de Halı Saha Futbol turnuvaları organizasyonlarına başladı. Evli ve 2 çocuk sahibi. Diyeceğim o ki, 26 yıldır gençlere hizmete devam ediyor...

***

Günümüz futbolunu da masaya yatırdık. İşte görüşleri: "Bizim oynadığımız dönemlerde futbol daha yavaş ve daha fazla duraklayarak oynanıyordu. Şimdi ise, daha hızlı ve duraklamalar çok kısa... Futbolcular bilimsel çalışıyor, günümüzde daha fazla mesafe katediliyor. Hatalar eskiden de vardı, şimdi de var. Teknolojiyle birlikte hatalar en aza indirilmeye çalışılıyor. Kısmen başarılı buluyorum. Futbolda hakemlerin takdiri her zaman ön plandadır.."

***

Bu hikayenin güzel sonu şu; O ve ağabeyi şimdi bu geçmişlerinin güzelliğini Türkiye Futbol Adamları Derrneği İzmir Şubesi TÜRFAD' da denetim kurulu üyesi olarak yaşıyor. Gece-gündüz demeden sporun hizmetinde "İnsanlar yaşarken anılmalıdır" programı içinde ödül dağıtıyor. Ben de yıllar önce TÜRFAD'nden onur belgesi alanlardanım.