Dünyadan uzak deryaya yakın ve deryadan uzak dünyaya yakın gezegen köşelerinde yaşamlarını idame etmeye çalışanlar için yedi gün daha geçerken… Haftasonu Göztepeliler için uzun süredir tatmadıkları bir his, fitbolda galibiyet mutluluğu ile geçti.

*

Maç öncesi ben klasik olarak bir puana fit idim. Buna karşı sevgili fitbolog dostum Süleyman Yengil galibiyeti gayet iyi bir şekilde tahmin etti.

*

Rahmetli Bülent Özkul Başkan’ın deyimiyle “cefakeş” Göztepe taraftarı, yaklaşık 2.5 sene sonra kardeş olarak belledikleri Sakaryaspor deplasmanına oldukça büyük bir kalabalık ile gittiler. İki takımın taraftarlarının maç öncesinde ve sırasında birbirlerine yaptıkları sevgi gösterisi takdire şayandı.

*

Takım maça bir üst lig, nam-ı diğer bitik ligdeki kadrosundan dört oyuncu ile başladı. Dino Arslanagiç, Kevin Tijanic, Yalçın Kayan, Kerim Alıcı. Turgay Hoca orta sahadaki Tijanic-Palmer-Yalçın üçlemesiyle ayağı top yapma potansiyeli yüksek üç seçeneği birarada kullandı. Seri ve mümkün olduğunca doğru paslarla ileriye çıkmaya çalıştı. Maçta Yalçın Kayan rakibin 10 kişi kalmasına neden oldu. Üst ligden gelen oyuncuların bu ligdeki sertliğe biraz daha alışmaları gerektiği gözüküyor.

*

Yağmurdan ağırlaşan zeminden mi bilmem… Uzun süredir görmediğimiz kalitede bir gol atan Obinna’nın hızının bir kanat için ne kadar iyi olduğunu henüz tam anlayamadık. Tabii ki bu izlenimin sebebi, gözlerin Göztepe’nin Çocuğu Halil Akbunar’ın hızına alışmış olması olabilir. Buna karşı Obinna’ya vurdurursan gol olma olasılığı oldukça yüksek gözüküyor. Umarım gollerine devam eder.

*

Her ne kadar Camia zor bir deplasmanda galip gelmenin etkisiyle endorfin fırtınası içindeyse de… Takım iki üç gol atabileceği maçta puan kaybetmediyse… Video yardımcı hakemi (VAR) Abdullah Buğra Taşkınsoy ve Emre Malok’un son dakikada yenen trajikomik golde orta hakemi uyarabilme cesareti nedeniyle... Gol iptal edilmese şu anda herkes farklı şeyler konuşacaktı. Turgay Hocanın maç sonrası konuşmasında belirtiği gibi fitbol gevşeme hissini affetmiyor.

*

Takımın öne geçince zaman geçirmesi konusunda bir kaç cümle etmek gerekirse… Yerryüzünde son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid, geçen sene Göztepe karşısındaki dörtlü Oligarşi (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor) dahil öne geçtiğinde-gereğinde zaman geçirmeyen bir takım yok. Buna karşı 70-80 dk boyunca zaman geçirme taktiği uygulamak kolay değil… Ek olarak Göztepe zaman geçirmeye çalıştığında, karmadan mıdır bilmem ekseriyetle eline yüzüne bulaştırıyor. Takım bu taktiği gereğinde uygulayacaksa da iptal edilen gole neden olacak hataları yapmadan uygulamalı.

*

Sakaryaspor’un sezon öncesi hazırlık maçı sonuçları Göztepe’ye göre daha iyiyse de… Bu maçta rakip ne kadar iyi veya kötüydü henüz bilemiyoruz galibiyetin değeri açısından… Göztepe çok mu iyiydi onlar mı kötüydü? Göztepe rakibi çok iyi mi bozdu? Takıma yeni oyuncular gelmeye devam ediyor gerçeğini… Ekibin en azından birbirlerine pas alma verme üslup ve hızlarına alışmaları gerektiği gerçeğini göz önünde tutarsak... Son hallerinin lig ortalamasına göre ne durumda olduğunu zaman gösterecek…

*

Bir not TRT yorumcusu Sayın Erhan Seven için… Göztepe, gelecek sezon ülke fitbolundaki temsiliyetinin 100. sezonunu yaşayacak Medyada yorum yapan herkesin yorumladığı Camialara asgari bir saygıyı göstermekte imtina etmemesi gerekiyor. Aksi hem gereksiz tartışmalara hem de kötü hislere neden oluyor.

*

Velhasıl-ı kelam… Neyse ki… Dünyadaki, yaşamdaki ve yaşamın güzellik ve çirkinlikleriyle önemli bir benzeri olan fitboldaki hiç bir değişken sonsuza kadar iyi veya sonsuza kadar kötü gitmiyor.. Başakşehir’i deplasmanda 1-2 yendikten sonra galibiyeti olmayan takım, Sakarya’da 0-1 ile 204 gün yaklaşık yedi ay sonra galip gelirken… En son Antalyaspor’u 4-0 yendikleri maçta gol yemeyen Arma, kaleci Ekrem Kılıçarslan ve arkadaşlarının katkılarıyla 217 gün sonra gol yememeyi başardı. İptal edilen golün Altınordu maçında yenen golü hatırlatması için yapılabilecek bir şeyler var mı? Bu ligde video yardımcı hakemlik ilk kez uygulanıyor. Göztepe bitik ligde VAR hakemlerinden çok çekti.. Taraf tutmadan gördüğünü söyleyebilen VAR hakemleri diliyorum Göztepe dahil tüm takımlar için. Bu hafta Göztepe’nin önünde politik olarak desteği güçlü bir şehir olan Erzurum’un, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’u ile maçı var. Umarım taraftarının da desteği ile bir üç puana daha uzanmayı başarırlar. İzmir’in gözünün bebeği Göztepe’ye başarılar diliyorum.