Halk uyanmasın diye, bir telaş, bir telaş… Yalanlar, tehditler, göz boyamalar, vaatler havada uçuşuyor.

Ama fayda etmiyor; anketlerde düşüş sürüyor.

“Ucuza domates verelim” diyorlar. Halk “Ben üç kuruş ucuza domates almak için sıra beklerken, birileri saraylarda saltanat sürüyor” diye düşünüp, soruyor: “17 yıldır neden uygulamadın bu yöntemi?”

“Beka sorunu var” diyorlar. Halk “‘Beka sorunu’ varsa, tank fabrikası yabancılara satılmamalı” diye düşünüyor ve yine soruyor: “Yoksa ‘Zeka sorunu’ da mı var?”

“Ezan’a saygısızlık yapıldı” diyorlar; Kabataş Yalanı’nı anımsıyor, Halk: “Benim başörtülü bacıma saldırdılar!”

“Bukalemun” dediler, rakiplerine. Oysa Halk, hangi hassas konularda kimlerin, defalarca tükürdüğünü yaladığını, 180 derece döndüğünü çok iyi biliyor.

Bir ‘Futbol zevki’ kalmıştı, onu da aldılar. Başakşehir’i şampiyon yapmak için Federasyon, hakemler ve yayıncı kuruluş yarış halinde. VAR sistemi sayesinde sokaktaki çocuğun gördüğünü, anlı şanlı hakemler göremiyor, nedense.

İzmir’de Tunç Soyer ve ekibi rekor oy oranına doğru koşarken, İstanbul’da İmamoğlu rakibini yakaladı, geçiyor. Ankara’da da Mansur Yavaş fark atmaya başlayınca, paniğe kapıldılar.

‘Saygıdeğer bir iş adamından çek’ sürdüler, piyasaya. Halk gördü ki ‘saygıdeğer iş adamı’ önceden iki kez hapis cezası almış, halen çocuk pornosundan yargılanıyor; çek de sahte. Mansur Yavaş mal varlığını açıklayınca, Halk soruyor: “Sizler ve akrabalarınız, mal varlığınızı ve kaynaklarını neden açıklamıyorsunuz?”

Vikipedi'yi yasaklayanlar, miting meydanında Yeni Zelanda katliamının video görüntülerini yayınlandılar ki gözlerime inanamadım!

Neden Başarılı Olamayacaklar?

Halk’ın ortak kökleri, derinlere iniyor ve çok sağlam. Halk’ımızı kendileri gibi köksüz sanan emperyal güçler, bu nedenle bir türlü bölemiyor. Halk uyanıyor; uyandıkça birleşiyor. Yakın geçmişte ‘yakınlaşmaları olanaksız’ sanılan insanlar şu anda yan yanalar; üstelik hiç karşılıklı oturup, konuşmamış olmalarına rağmen. İnsanlar birleştikçe, barış gelişiyor, terör ortadan kalkıyor.

Ne Yapmalı?

“Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun.” demiş, Atatürk.

Uyumayanlara ve gözlerini daha fazla açmak isteyenlere ilk önerim, eğer varsa, uyutmaya katkı sağlayan yayıncı kuruluşların kutularını iade edip, uydu alıcısına geçmeleri. Böylece Tele 1 gibi göz açıcı televizyon kanallarına da ulaşılabilir, Halk Tv ve Fox gibilerinin yanında… Cumhuriyet, Sözcü, 9 Eylül gibi gazetelere abone olmanın yararı çok. İnternette Odatv, Cumhuriyet ve Sözcü gibi portallardan da doğru bilgilere anında ulaşılabilir.

“Ben uyandım ama hala uyuyanlar, uyanmamakta ısrar edenler var” mı diyorsunuz?

Alın elinize davulu, vurun “Güm güm” diye, kulaklarının dibinde…

Birileri sahur sanıp, ‘yemeye’ devam etmez, umarım.

CHP Karşıyaka Adayı Dr. Cemil Tugay

45 gün önce görüşüp, hakkında bir yazı kaleme aldığım Dr. Cemil Tugay’ı yeniden dinleme ve sohbet etme şansı buldum. İnsan bu kadar kısa zamanda, bu kadar mı geliştirir kendini? Hakkında hiç yanılmamışım. Karşıyaka çok iyi bir Başkan’a kavuşuyor yakında…