Göztepe şurası muhakkak ki, Süper Lig’in en iyi futbol oynayan takımlarından biri. İzmir’de olsun, deplasmanlarda olsun, rakip şampiyonluğa oynasa dahi, 90 dakika saldıran, mücadele eden, skor koruma psikolojisine girmeyen çok özel ve ender bir ekip. Buna en somut örnek, son Trabzonspor deplasmanı. Trabzonspor, Üç Büyükler, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil, evinde oynadığı maçlarda rakiplerin korkulu rüyası oldu. Son kurban Galatasaray’dı ve Karadeniz Fırtınası’na dayanamayıp puansız dönmüştü.
****
Trabzonspor, şampiyonluk şansını yaratmıştı ve Göztepe önünde büyük favori olarak gösteriliyordu. Herkes sanıyordu ki; Göztepe defansif futbolla güçlü rakibini durdurmaya çalışacak, fırsat bulursa kontrataklarla puan almaya çalışacaktı. Ama başlama vuruşuyla saldıran ve rakibini hücuma çıkartmayan bir Göztepe vardı sahada. Son maçların kahramanı Juan’ın bir şutunda top direkten dönmüş, Janderson’un vuruşu direğin yanından dışarı gitmiş, Trabzonspor şaşkına dönmüştü. Juan başarısını güzel bir golle süslemiş ve Göztepe 90 dakikayı 1-0’lık galibiyetle tamamlamıştı ve bu üç puan, Fenerbahçe, Başakşehir’i yendiği için lig beşinciliğini garantilemek ve Avrupa Konfederasyon Kupası’na katılma vizesi anlamına geliyordu. Ama şans meleği Göztepe’nin yanında değildi.
Uzatmanın 4. dakikasında yan topta Türkiye’nin en iyi stoperi olan ve defansın sigortası hüviyetini taşıyan Brezilyalı Heliton’un kademe hatası Göztepe’ye pahalıya patladı. Trabzonspor’un Umut Nayir ile bulduğu gol sevinci, Göztepe’nin kursağında kaldı.
****
Ligin kalan 2 haftasında Göztepe ile Başakşehir, Avrupa vizesi için savaşacak. Sarı kırmızılılar bu hafta Gürsel Aksel’de Gaziantepspor’u ağırlayacak, Başakşehir ise İstanbul’da Samsunspor ile karşılaşacak.
Samsunspor çok iyi ve formda bir ekip. Başakşehir’i çelmeleyebilir ama golcüsü Coulibaly ve Yalçın gibi bir yıldızının kart cezalısı olmaları dezavantaj.
Son hafta Göztepe Samsun’a, Başakşehir ise Gaziantep’e gidiyor. İzmir ekibinin işinin zor olduğu görülüyor ama Göztepe’nin Samsun deplasmanlarından hep puan veya puanlarla dönmesi, uğura inananları umutlandırıyor. Olur veya olmaz. Göztepe, Avrupa kupalarında Türkiye’yi 59 yıl aradan sonra temsil etme şerefini hak etmiştir, gerçek bu.