1984 size ne çağrıştırıyor.
O tarihte yurtta veya dünyada olan bir takım olayları mı, yoksa birilerinin doğum gününü mü?
Bu rakam bana George Orwell'in 1940’lı yılların sonuna doğru Fütürist bir yaklaşımla yazdığı, gelişen teknolojiyi salt kendi çıkarları ve egemenliğini sürdürmek için bireylerin yaşamları bir tarafa, ruhlarını bile etkileyecek bir düzenin nasıl oluşturulacağını "Ağabey Seni Gözetliyor" sözleriyle vurgulayan kitabını hatırlatıyor.
Öngörüleri uzaydaki rekabet dahil bir çok alanda gerçekleşen Orwell'in yaklaşımlarının bir farklı versiyonunu bugünün fütüristleri 2080’ler için öngörüyor.
Yapay zekanın hemen hemen her alanda yaşantımıza girmeye başladığı bu dönemin sonunda kendi kendilerini geliştirebilecek düzeye ulaşan "Yapay Zeka"nın insani değerleri ortadan kaldıran, robotları robotların yönettiği bir yönetim anlayışının çıkar ve egemenliği için kullanmak isteyenlerin elinde, insanlığın sonunu getirebilecek bir silah olabileceğinin kurgusunu yapıyorlar.
Dünyadaki olayların akışına bakarsak bugün hayal gibi görünen bu oluşumun gerçeğe dönüşmesi bir delinin kuyuya taş atmasına bağlıdır, tıpkı 1930' lı yıllarda Hitler'in yaptığı gibi.
Bu taşı attırmamak aklını yapay zekanın ötesine taşıyabilen insanlara bağlıdır.