Elbette, Amerikan casusu Feto'cuları devlete monte eden, kumpaslar için önlerini açan, bizatihi Akp iktidarıdır ama… 

Feto türevi yapıların varlık sebebi, aslında cehalettir.

***

Feto'nun siyasi ayağı, fetoları dindar zanneden vatandaştır.

***

Türk tarihi boyunca devlete musallat olan bütün tarikatların, bütün cemaatlerin “din boyası”nı kazıyın… Altından daima iki sebep çıkar. Birincisi, cahil vatandaş. İkincisi, bunları maşa olarak kullanan yabancı istihbarat teşkilatları. Hiç değişmez.

***

Feto'nun siyasi ayağı, tarikat-cemaat-zırcahil koalisyonudur.

***

En saygın bilim insanlarına ağız burun kıvırıp, meczupların elini eteğini öpen, düşünmeyen, sorgulamayan ahalidir.

***

Feto'nun siyasi ayağıyla mücadele etmenin tek yolu… Cahil goygoyculuğundan vazgeçip, 

fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmektir.

***

Bu “siyasi ayak” değişmediği sürece… Akp gider, makepe gelir. Feto gider, meto gelir.

(Yılmaz Özdil-13 Şubat 2020)

***

Cehalet; “dualarımızla cıvatalarını gevşettiğimiz Challenger uzay mekiğini biz düşürdük” diyen tarikat şeyhini alkışlamadı mı? Cehalet; “NASA da kim oluyor, bizim teknolojimiz onlardan ileride” demiş profesörü bakan bile yapmadı mı? Cehalet; elektriğe yüzde 60, doğalgaza yüzde 52,  ilaca yüzde 48, yakıta yüzde 25 zammı umursamaz! Cehalet için bir İzmir nüfusu kadar işsiz sayısı önem arz etmez! Cehalet; “makamda tavuk etlerini çamaşır suyuna bastırdım; herhangi bir değişim olmadı” diye “çitilemeyle bilimsel çalışma” yapan bakanı da savunur!

Cehalet; “3 değil 10 tane nükleer santral kurulsun” incisiyle ünlenen, sonra vatandaştan özür dileyen Çaycı Çernobil Bakanı çıkarır. “Bir kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunç, bir kadınla bir erkeğin ellerinin birbirine değmesi caiz değildir” fetvası veren rektörü de! Bu örneklerden sonra, şu tespite nasıl hak vermezsiniz?
“Cehaletin egemenliği ise, herkesi cahilleştirdiği, tüm toplumu cehalete kurban ettiği için hem kendisi hem de toplum için çok kötüdür!”

***

Ülkemizin asıl sorunudur cehalet. Cehalet çukuruyuz! Cehalet; bilime, sanata, kitaba, büyük insanlığa düşmandır. Biat, itaat; olmazsa olmazıdır cehaletin. “Cehalet tek kötülüktür” dememiş miydi Sokrates da? Cehalet, “eğitimsizlikten ziyade etrafına bakmamanın. 

baktığını görmemenin, gördüğünü anlamamanın sonucudur.”

***

İzmirli Yılmaz’ın yazısına dönersek… Çok haklıdır Özdil dostum! “Ben bu ülkede cahil, tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum. Ülkeyi ayakta tutacak olanlar cahil halktır. Profesörden başlayarak en tehlikeli olanlar üniversite mensuplarıdır. “Okuma oranı arttıkça beni hafakanlar basıyor” dedikten sonra o profesörü YÖK’e yönetici yapan (!), “Herkes üniversiteli olmak zorunda değil. ‘Sen ağa ben ağa, bu inekleri kim sağa’ durumu var yani” diyeni Milli Eğitim Bakanlığı’na getiren (!), sahte sucuk yapıp insan sağlığını bozmaktan 

ceza alan birini rektör atayan var oldukça(!) bu “siyasi ayak” cehalet değişmediği sürece Akp gider, makepe gelir. Feto gider, meto gelir!..