Urla’da açık oy farkı ile belediye başkanlığını kazanması beklenen Burak Oğuz ve eşi Burcu Hanım ile tanışma ve iki saati aşkın sohbet etme şansını buldum. Tanışmamızı sağlayan sevgili Salih Şirin de bizimleydi.

Urla’daki buluşmamız, propaganda çalışmaları nedeniyle gece 10’u buldu. Yoğun tempo içinde eşinin yanında yer alan ve ona destek veren Burcu Hanım’ı çok takdir ettim. 10 yaşındaki kızlarını ve 3 yaşındaki oğullarını bu ara biraz ihmal edebilirler ama sonunda kazanan Urla olacak, sanırım.

Burak Oğuz sözlerine, Urla’ya emeği geçen tüm belediye başkanlarına, özellikle yoğun desteği nedeniyle şu anki Başkan Sibel Uyar’a teşekkür ederek başladı. Aday adayı olduğunda ziyaret ettiği Sibel Başkan’ın kendisine başarılar dilediğini belirten Oğuz, tüm ilçe örgütüne kucak açtığını ve birlikte çok uyumlu bir kampanya yürüttüklerini söyledi.

Amacının sadece kazanmak değil, yüksek bir oy oranı yakalamak olduğunu dile getiren Oğuz’un “Farklılıklarımız olsa da aynı yolu kullanıyorsak, konuşarak, tartışarak sorunlarımızı çözebiliriz” sözleri, demokrasi kültürünü benimsediğinin kanıtı.

En büyük avantajı bir Urlalı olarak, uzun zamandır her kapıyı çalıp, her sofrada oturmuş olması ve köy kültürünü iyi tanıması… ‘Sorunlar’ yerine ‘istekler’ veya ‘beklentiler’ sözcüklerini tercih ettiğini belirten Oğuz, bunları çok iyi kavramış ve yapılması gerekenleri somutlaştırıp, planlamış. Urla’da yaşayan üç akademisyen arkadaşının hazırladığı rapordan da yararlanmış. Güçlü bir iletişim ağı kurarak, tüm siyasi partilerle ilişkileri geliştirmiş.

Ailece hayvanseverler; bahçelerinde üç köpek, tavuk, kuş ve sülün besliyorlar.

Projeleri

Urla’da yaşayan gelir ve entelektüel düzeyi yüksek toplum ile geçimlerini sağmakta zorlanan kesimi kaynaştırmayı; şehre gelen insan sayısını ve halkın gelir düzeyini arttırmayı amaçlayan Oğuz, “Urla’ya gelenler burada kendilerinden bazı şeyler bulabilmeliler” diyor.

Gençlere ve kadınlara yönelik projeler ön planda... İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü yönetimi ile iletişime geçmiş ve üniversiteli gençleri Urla ile kaynaştırmanın, isteklerini karşılayabilmenin yollarını arıyor; özellikle yurt ve ucuz kiralık konut konularında… Gençlik ve bilim merkezleri kurulmasına, Teknopark’a çok önem veriyor.

Atacakları her adımda “Bir daha nasıl seçilirim?” diye değil, “Çocuklarımıza, torunlarımıza nasıl bir Urla bırakmalıyız?” şeklinde düşüneceklerini dile getiren Burak Oğuz, kanalizasyon, yol, otopark, pazar yeri, plaj, adalar, mesire yerleri, uzun süreli festivaller, kadın üretici pazarları, sinema, cep telefonu ile ulaşılabilecek akıllı belediyecilik, seracılık, akıllı tarım, yelken ve yat yarışları, sörf, rahvan atçılık, sportif olta balıkçılığı gibi birçok alanda projeler üretmiş. Bağ yollarının genişletilmesini ve yürüyüş yolları oluşturulmasını, spor kulüplerine destek olmayı planlamış.

Tahsisin 66.360 kişiye göre yapılması, yazın nüfusun 5-6 katına ulaşması, yüzölçümünün genişliği, yapılaşmanın dağınıklığı gibi olumsuz faktörlere karşın, Büyükşehir belediyesinin desteğine güveniyor.

Burak Oğuz Kimdir?

Köy Enstitülü bir öğretmenin torunu olan Oğuz, 1972’de doğmuş, ilk ve orta öğrenimini Urla’da tamamlamış. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu, aynı bölümde mali hukuk alanında yüksek lisansı var, doktorası tez aşamasında. Mali müşavir olarak çalışıyor. İyi derecede İngilizce, orta düzeyde Fransızca ve İtalyanca biliyor.

Önceliklerini namusum ve ailem, vatanım ve bayrağım, Cumhuriyet değerleri ve Atatürk olarak sıralayan Burak Oğuz’un her kesimden oy alacağı ve yarışı açık ara ile kazanacağı kanısındayım. Ayrıca Urla’da çok iyi iki dost kazandığımı düşünüyorum.

Özetle;

Urla emin ellerde…