İncir çektirdiğini doldurmayacak işlerle oyalandığımız için "Büyük Resmi" bir türlü göremiyoruz.

İnsanlık tarihi boyunca tarım, sanayi, küreselleşme, 4. sanayi devrimi ve bunların getirdiği evrimleri yaşayan insanlar, "GÜÇ" sahibi olabilmek için tüm değerleri bir tarafa iterek "BENCİL" bir yaklaşımla salt buna odaklanmışlar ANA konuyu görememişlerdir.

İnsanlar ve onların oluşturdukları uluslar, amaçlarına ulaşabilmek için yaşayabilecekleri bir dünyanın var olması gerektiğini kavrayamamışlardır.
Bugün gelinen noktada, 2 binli yıllara doğru gelişen teknolojinin oluşturacağı yapay zekanın, iklim değişiklikleri, çevre kirliliği, nükleer tehdidi altında bulunan dünyamızda kendini yaratan "İnsanı" geri plana iterek kendi yaratacağı robotlarla egemen güç olacağı bilim dünyasının ileri sürdüğü tezlerden biri.
Bunun önlenmesi için dünyayı yönetme iddiasında bulunan lider ve şirketlere büyük
sorumluluklar getiriyor.

"Patronlar derslerine iyi çalışmalı! CEO'lar,üst düzey yöneticiler geleceğini dünyasını, temsil ettikleri şirketlerin çıkarlarından bağımsız değerlendirilmeli" diyor, Salim Kadıbeşegil.

İnsanlar gibi şirketlerin de ruhları olduğunu belirten Kadıbeşegil, patronlar, CEO'lar ve üst düzey yöneticiler için "KURUMSAL DERSLER" başlıklı son kitabında geleceği irdeliyor, yapılması gerekenlerin altını çiziyor.

Kendisi, ailesi, toplumu düşünen her kesin okuması gereken bir başucu yapıtı.