Cumhuriyetimizin kurucu Ulu Önder Atatürk’ü sevmeyen var mı? Ne yazık ki onu bırakın eleştirmeyi, çirkin sözleri duydukça kahroluyorum. Heykelleri kırılıyor, adı bazı mekanlardan çıkarılıyor. Son olay çok vahim.

Ayasofya’da gerçekleşen programda Mustafa Demirkan adlı imam, “Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” diyerek Ayasofya’yı müzeye çevirenlere lanet okudu. İmamın kullandığı ifadelere sosyal medyada tepki çığ gibi büyüdü.

***

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olayı kınadı: “Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir kimlerin damarlarında kâfir ve zalim kanı akar, vatansever Sütçü İmam'dan beri çok iyi biliriz.”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de haddini bil Mustafa Demirkan şeklinde konuştu: “Atatürk’e ‘zalim ve kafir’ diyen hadsiz hesabını verecek. Bu hadsize dava açacağız.”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de olayı unutturmayacaklarını belirterek, bu konuşmayı yapandan da, bu konuşmayı sessizce dinleyenlerden de bunun hesabını soracaklarını ve suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ve Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi olayı kınadı.

Tarihçi-yazar Sinan Meydan da bu kişinin küçüklüğüne işaret etti: “Önce bir Kurtuluş Savaşı ile bu toprakları yeniden vatan yapan, sonra yurttaşı olduğumuz bu Cumhuriyeti kuran Atatürk’e lanet okuyacak kadar alçalmak, küçülmek… Allah kimseyi bu derece küçültüp alçaltmasın!”

***

Atatürk’ün büyüklüğü bütün dünya tarafından onaylanmıştı. UNESCO 1978 yılında kutlama yıldönümleri programına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 100. yıldönümünü aldı. Gerekçesi şöyle: “Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği ve barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi,UNESCO’nun yetki alanlarında yenilikler gerçekleştirmiş bir inkılapçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önderlerden biri, insan haklarına saygılı, insanları ortak anlayışa ve devletleri dünya barışına teşvik eden, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, din, ırk ayırımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.”

Çok ilginç Atatürk sanki bu günleri görmüş de söylemiş: “Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.''

Söylenecek ne kaldı ?

Haftaya yeniden buluşmaz üzere hoşça kalın dostlar,