Olumsuz şeyleri ön plana çıkarmak gazetecilikte haber refleksi gereğidir. Köpeğin insanı ısırması değil insanın köpeği ısırması haberdir klişesi yıllardır öğrencilere anlatılır. Bunları size ders vermek için yazmış değilim. Ne yazık ki ters yüz haldeyiz. İyi şeyler artık haber olur hale geldi.

Şimdi keyifle kaleme aldığım güzel bir gelişme var İzmir'de...

Hatta örnek olacak bir gelişme diyebilirim.

O derece yani.

Ne yazık ki biz artık iri iri konuşup küçük küçük hareket edenleri kanıksar hale geldik. Koca koca yöneticiler, bakanlar, parti başkanları siyah dediklerine beyaz dediler ve bundan hiç rahatsız olmadılar.

Neyse lafı fazla dolandırmadan konuya gireyim. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Tüzük değiştirmeye karar verdi.

Burası çok normal. Hatta sıradan bir olay...

Zamanın koşullarına göre hazırlanmış tüzüğün ciddi eksiklikleri vardı ve değiştirilme zamanı gelmişti.

Asıl bundan sonrası önemli...

Yaklaşık bin kişiyi yakından ilgilendiren tüzüğün yeniden yazılması sadece yönetim kurulunun altından kalkabileceği bir şey değildi. Bunun bilincinde olan yönetim tüzük değişikliği için bir komisyon oluşturdu.

Komisyonda yılların gazetecisi Öcal Uluç, Levent Bimen, Çetin Gürel yer alıyor. Onursal başkan Atila Sertel, bir önceki başkan Misket Dikmen de yer alıyor... Başkan Dilek Gappi de doğal olarak komisyonda. Şimdi sıkı durun... Bundan birkaç önce yapılan kongrede Gappi'ye rakip olan, ciddi eleştiriler yapan Mustafa Yılmaz ile Murat Attila da komisyonda. 15 kişiden oluşan komisyonda birbirine yakın düşüncede fazla insan yok. Hatta birbirine aykırı düşüncede olan gazeteci çoğunlukta...

Ama artık hepsi tek bir amaç için aynı masanın etrafında buluşmuş durumda.

Bu komisyon herkesin eteğindeki taşı dökebileceği, karnından konuşmaya gerek duymayacağı bir komisyon ve büyük bir çoğunluğu temsil ediyor.

Böylesine önemli bir adım attığı için bütün yönetimi kutlarım.

Aynı geminin içindeyiz sözünü kullanıp kullanıp bunun tersini yapanları görünce bu hareketin önemi daha da anlaşılıyor.

Umarım bu komisyon, özlediğimiz bir tüzüğü ortaya çıkarır ve yıllardır anayasa konusunda bir araya gelemeyen politikacılara da örnek olur.