Zaman daralıyor. İktidar İzmir Büyükşehir adayını açıklayalı neredeyse bir ay oluyor.
Muhalefetten tık yok.
İyi tamam. İktidarın adayı tam muhalefetin dişine göre de, yine de rehavete kapılmanın anlamı yok. Nihat Zeybekci 'nin aday gösterilmesi muhalefete adeta bir lütuf.
Daha önce de yazdık. Zeybekci'nin Denizli Belediye Başkanlığı'nı biliyoruz.
Oradaki partizanca kadrolaşmalar uzun süre konuşuldu.
Hele alkollü restoranların şehir dışına Tabakhane denen semte taşınma kararını unutmak mümkün mu? Ayrıca ikinci dönem başkanlığı yarıda bırakıp Meclis'e kapağı atması da hala hafızalarda...
Güzel de Meclis'te ne oldu?
Ekonominin yerlerde süründüğü bir Ekonomi Bakanlığı var. Bakın bizi bugünlere getiren çöküş günlerinde neler söylemiş Zeybekci:
"Türkiye ekonomisi eski hastalıklarından aridir. Asla eskiden yaşanan sıkıntıları yaşamayaca ğız... Büyüme potansiyelimizi uluslararası kuruluşlar tahmin etmekte zorlanıyor. 2017'de çok ciddi bir performans gösterdik."
Yaa işte böyle meğerse biz neymişiz de haberimiz yokmuş. Ama arkasından gelen enflasyon, işsizlik, zamlar ve kriz. Ne gam.
Şimdi bütün bunlardan sonra Zeybekci iktidarın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Muhalefete sorsanız (rakibiniz kim olsun?) diye eminim onlar da (Nihat Zeybekci olsun) derlerdi.
Bir önceki yerel seçimlerde AKP'nin İzmir'de aldığı oy oranı yüzde 35.9. MHP ise yüzde 8 almış. CHP tek başına yüzde 49.6. Şimdi MHP nin tamamen eridiğini ve İYİ Parti'nin de CHP'yi destekledigini göz önüne alırsak, Millet İttifakı'nın İzmir'de Cumhur İttifakı'nı ikiye katlamamasını başarı saymamak gerekir.
Gelelim muhalefetin hala bir aday belirlememesine.
Zaman çok çabuk geçiyor.
Seçim çalışmaları icin 3 ay çok kısa bir zamandır. Başkan adayının sahaya inmesi için çok zaman kalmamıştır.
İzmir'in vizyon sahibi, dürüst, insan haklarına ve yaşam biçimine saygılı, demokrat, yürekli, çağdaş, çevreyi doğayı sanatı seven ve çalışkan bir başkan adayına ihtiyacı var...
Parti içinden bu niteliklere sahip bir adayı bulup çıkarmak gerekmektedir.
Çok sayıda aday adayının isimleri geçmekte.
Elbette birçoğu bu göreve layik insanlardır.
Ancak bu isimler arasinda unutulmaması gereken adaylardan biri de İzmir Milletvekili Atila Sertel'dir. Sertel gazetecilikten gelen dürüstlük ve çalışkanlığını, İzmir'in efsane Belediye Başkanı Yüksel Çakmur'un yanında belediyecilik deneyimi ile pekiştirmiş,İzmir'de halkla içiçe sevilen bir milletvekilidir.
Umarız İzmir'e layik bir aday açıklanır ve iktidar seçimlere üç ay kala sonucu görür, İzmir'i almanın boş bir laf olduğunu kavrar.
Muhalif gazetecileri, medya mensuplarını ensesini patlatmakla tehdit edenlerin, İzmir'de enselerine yiyeceği tokadın sesi taa Ankara'dan duyulur...