Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın dile getirdiği iki iddia var:

1-İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğu;

2-FETÖ’den tutuklu Enver Altaylı’nın, İYİ Parti kurulurken kendisine “Parti kurmayın sokağa dökülün” dediği yönünde…

Ümit Özdağ Kim?

Ümit Özdağ 1999’da Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’ni kurmuş; 2006’da kurduğu 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nün Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor. Emperyal güçler tarafından Atatürk milliyetçiliğinin kalbine bir hançer gibi saplanan ‘ümmetçilik’ akımından, yani ‘Türk – İslam sentezi’nden son derece rahatsız, tıpkı babası Muzaffer Özdağ gibi.

Son derece donanımlı, söylediklerinin arkasında duran, antiemperyalist bir Atatürkçü. Dikili’deki bir sohbetinde “Kendisine Atatürkçüyüm diyen insan; madde bir, emperyalizme ve kapitalizme karşı koyar…” diyen Rahmetli Uğur Mumcu yaşasaydı, yaptığı mücadelede Özdağ’ın yanında olurdu, kanımca.

Çıkışın Nedeni Ne? Asıl Hedef Koray Aydın mı? Koray Aydın Kim?

Özdağ’ın çıkışında, geçtiğimiz ay yapılan kurultayda, Genel İdare Kurulu (GİK) seçiminde, aday olmamasına rağmen, adının ‘oy verilmeyecekler’ listesinde yer almasının önemli etkisi olduğu kesin. Asıl hedefin ise Buğra Kavuncu değil, ‘pusu kuran adam’ olarak nitelendirdiği ve “benim düşmanım olacak kadar değerli değilsin” dediği kişi, yani Koray Aydın olma olasılığı yüksek. Partisinin AKP’ye veya cemaatlere yaklaşma olasılığına karşı önlem almaya çalışıyor da olabilir.

Koray Aydın 2007’de büyük bir yolsuzluk suçlamasıyla Yüce Divan’da yargılanmış, 5’e karşı 6 oyla beraat etmişti. İYİ Parti’ye katılmadan önce “Bütün illerde cemaat mensuplarının onun mitinglerine organizasyon yapması, Meral hanımın üzerinde yoğunlaştığını gösteriyor” sözleriyle, FETÖ’nün Akşener’i desteklediğini dile getiren Aydın, şu anda İYİ Parti’nin teşkilat işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı.

Akşener Ne Yapacak?

Büyük olasılıkla, açılacak davadan çıkacak sonucunu bekleyerek zaman kazanacaktır. Özdağ’ın istifa etme veya yeni bir parti kurma olasılığı oldukça az.

Antiemperyalist Sağ ve Sol Birleşmeli

Demokrasilerde çare tükenmez; Ümit Özdağ, Aytun Çıray ve arkadaşlarının CHP’ye katılması da sürpriz olmaz. Ekonomideki kötü gidiş, erken seçim olasılığını arttırıyor. CHP’ye katılacak Ümit Özdağ gibi bir ismin, özellikle genç seçmenlerin CHP’ye yönelmelerinde etkili olacağını düşünüyorum. Antiemperyalist sağ ve sol seçmenin ‘Atatürk Milliyetçiliği’ şemsiyesi altında birleşmeleri CHP’ye önemli oy katkısı sağlayacaktır.

Yalanların ve göz boyamanın öne çıktığı ‘Gerçek ötesi çağ’ (Post- truth era) sona eriyor. Yakında gerçekler ortaya çıkacak ve değer kazanacak. Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, Koray Aydın gibi dün söylediklerinin tam tersini bugün savunanlar, tarihin tozlu sayfaları arasında yerini alırken, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Ümit Özdağ gibi tutarlı, sicilleri temiz insanların değerleri artacak.

Ve her şey çok daha güzel olacak…