Yaklaşık yedi aydır yaşamımızda turkuaz tablo. Lanet Covid-19 'la yaşamımıza girdi, o gün bu gündür çıkmıyor.
İlk günlerde merakla ve endişeyle izlediğimiz tablo şimdilerde başka anlamlar taşıyor.
Ne mi var tablonun anlamında?
Yalan var, riya var, aldatmaca var, kandırmaca var, manipülasyon var.
Sağlık Bakanı bakın tabloyu nasıl açıklıyor;
''Her hasta vaka değildir. Testi pozitif çıkan, ancak belirti göstermeyen vatandaşlar hasta sayılmıyor. Virüs taşıdıkları halde günlük vaka tablosuna yazılmıyor.''
İşte olay bu. Gelin bu tabloya inanın, güvenin. Tıp biliminde yeri olmayan bir aldatmaca ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Vaka ve hasta ayrımı yapılıyor.
Aslında Sağlık Bakanı bir şeyler yapmaya çalışıyor, çabalıyor. Ancak buna karşın son derece başarısız. Peki nasıl oluyor bu? Onun sırrı da şarkı sözlerinde gizli;
''Siz benim neler çektiğimi nereden bileceksiniz?''
Bakan seçilmiş değil de atanmış olunca böyle oluyor.
İnanmadığımız, güvenmediğimiz turkuaz tablolar yalnızca sağlık alanında mı?
AKP'nin el attığı her alan turkuaz tablo.
Vatandaş sefil, açlık sınırının altında milyonlarca kişi inim- inim inliyor. Her gün zamlar birbirini kovalıyor. TUİK'in turkuaz tablosu enflasyon yüzde 11 diyor.
İşsizlik rekor kırıyor. Her dört üniversite mezunundan biri işsiz. İşsizlik rakamlarının turkuaz tablosu yüzde 13.4'ü gösteriyor.
Maliye ve Hazine Bakanımızın her konuşması turkuaz tablo. Artık şaşırmıyoruz, yalnızca gülüyoruz.
EBA çöktü. Doğru-dürüst ne internet var, ne bilgisayar. Milli Eğitim Bakanı canlı yayında EBA'ya yoğun ilgi olduğunu, bunun başarı sayılacağını söylüyor. O'nun da turkuaz tablosu da böyle.
Her bakanın tablosu olur da Tarım Bakanının olmaz mı?
''Bu saman ithal ettiğimiz,buğday ithal ettiğimiz diyenlere karşı şunu söylüyorum; Türkiye'de para var ki ithalat yapabiliyor.''
Adalet Bakanı, İnsan Hakları eylem planının, hak ve özgürlüklere ilişkin standartları daha da yükseltmek için önemli bir yol haritası olacağını söylüyor. Bakan bu turkuaz tabloyu açıkladığı gün cezaevlerinde 70 tutuklu gazeteci bulunuyor.
Turkuaz tablo örneklerini AKP'nin bulunduğu her alanda çoğaltmak mümkün.
Yandaş, yalaka medya konusuna hiç girmeyelim. Hiç utanmadan sıkılmadan her gün yalanlarla, aldatmacalarla dolu turkuaz tablolar servis ediyorlar.
Aslında turkuaz rengi güzel bir renk. Ancak bu iktidarla birlikte yalanın, dolanın simgesi haline geldi. Saray halılarından, milli takım formalarına kadar turkuazı kullanarak bizi bu renkten soğuttular.
Artık bir simge olarak bu rengi görmek istemiyoruz. Mutlaka bir simge arıyorsanız. Kuvayı Milliye'nin ay yıldızlı kırmızı-beyaz rengini kullanın.