Ayıptır söylemesi son on yıldır alışveriş yapmadığım için fiyatları görünce şoke oldum.

Eyvah eyvah her şey alıp başını gitmiş...

Ama gözümü kararttım bir kere...

Niyetim bir kot pantalon, bir şort...

Şort derken sporcu şortu değilde pantolonun kısa olanı...

Mağaza sorumlularına da derdimi aynen böyle anlattım.

Tarihi Kemeraltı çarşısını o tarihte benim kadar gezen olmamıştır herhalde.

Sonuç; sıfıra sıfır elde var sıfır...

Yani pantolon bulamadım, buldum da bulamadım.

Bu çetrefilli durumu şöyle açıklayayım.

Slim fit diye bir şey çıkarmışlar... Birkaç mankenin dışında kimse giyemez. Diğerlerinde ise tuhaf bir durum var. Bedeninize uygun pantolonu alıyorsunuz giydiğinizde tayt giymiş gibi oluyorsunuz. Bir beden büyük alsanız bel uymuyor.

Havuç şeklindeki pantolanlarını bütün erkeklere giydirmek istiyorlar. Bazen sokakta görüyorum... Enine boyuna bir delikanlı havuç şeklindeki pantalonuyla gerçekten tuhaf bir görüntü çiziyor, farkında değil. Bir de bu pantolonların kısa versiyonları var. Dağ gibi adam kendine 15 santim kısa gelen pantolonla ve 45 numara ayakkabılarıyla öyle bir havada dolaşıyorki sanırsınız dünyaları o yarattı...

Yok kızmıyorum. İsteyen istediğini giysin.

Ama bize de bir şans. Ama bize de bir yaşama hakkı.

Dev markaların mantığı herhalde insana göre pantolon değil de pantolona göre insan... Yani uysa da uymasa da mantığı... Küçük esnaf da aynı şeyi taklit ediyor.

Şortlara gelince...

Biz eskiden kotlarımızı keser yazlık hale getirir güle oynaya giyerdik. Şimdi de kot şort var. Ama mutlaka kuş konduruyorlar. Ya bir kısım delikler açmışlar, ya ilave süsleme yapmışlar... Kargo dedikleri şortların 30-40 tane cebi var. Sanki komandoyuz da dağlarda yaşayacağız. Bir de hepsi aynı boy... Türkiye'deki herkes bir doksan olduğu için haklılar tabii...

Sonunda ihracat fazlası satan bir dükkandan kot şort buldum. Baktım istediğim gibi bir şort. Satıcı ürünlerin Amerika'ya Avrupa'ya satıldığını söyledi. Yani demek ki normal üretim de oluyormuş. İhracat artığı olmasa ona da ulaşmayacağız anlaşılan.

Çok büyük bir sorunu sizinle paylaştım. Sorunsuz bir ülkede yaşayınca böyle oluyor. Rahat batıyor rahat...