Futbolda her türlü skor var... Bazen iyi oynarsın sonuç gelmez, bazen tel tel dökülürsün yine de kazanırsın. O yüzden A Milli Futbol Takımı'nın İsveç karşısında 2-0'dan, 3-2 yapmasını küçümsemiyorum. Günümüz Türkiye'sinde anlama zorluğu en büyük hastalık malum... Ancak gittiğimiz yol, yol değil... Öyle "Vay Lucescu sistemi oturtuyor”, “Gençlerimize moral verelim”... Onları bir geçelim... Ben evelemeden, gevelemeden söyleyeyim: “Kral Çıplak”
İsveç önünde Lucescu döneminde 13. maçımıza çıktık. Ne futbol oynadık, hangi sistemde? Hangi gençlerle?
Sinan Bolat'ın ne işi var milli takımda? Bilmeyenler internete yaşını sorsun. Tamı tamına 30... Altınordulu Erce nerede, genç kaleciler nerede? Mehmet Topal 32 yaşında... Galatasaraylı genç Ömer 27 yaşında... Yedeklerde Mahmut Tekdemir 30 yaşında... İki forvet çağırdın... Biri Cenk Tosun 27'lik delikanlı... Daha bir sürü sayarsın.
Tamam arada gençler de var güzel...
Ama sistem kuruyorsan jenerasyon üzerine kuracaksın. Yaşı geçmişlerle ne işin olacak?
Sayın Mircea Lucescu hedefinin 2024 Avrupa Şampiyonası'nı kazanmak olduğunu açıklamıştı. Şampiyonanın ev sahibi adayları arasında Türkiye de var.
Yurt dışında çalıştığı dönemde bunama ve hafıza kaybı yaşadığı iddialarının ortaya atıldığı hocamıza sormak istiyorum. Hangi yılda olduğumuzun farkında mısın?
6 yıl sonrasının ay yıldızlı ekibini oluşturuyorsun.
Sinan Bolat 36, Ömer Bayram 33, Mehmet Topal 38 olacak...
Matematik Romanya'da da aynı Türkiye'de de... Senin gelecek nesil için yaş sınırın en fazla 24 olması gerek. Kemik kadro 2020 Avrupa Şampiyonası ve 2022 Dünya Kupası'na katılabiliyorsa gidecek ve tecrübe kazanacak.
Bu 6 yıl içerisinde aşağıdan harika gençler çıkarsa araya serpiştirirsin. Böyle bir sistemle ancak kendini kandırırsın... Trabzon'daki gibi iki bayrak bir konfeti ile taraftar görüntüyle avunur, Türk futbolu yerinde saymaya devam eder. Futbolu gençleştireceksen, önce hocanın kafası genç olmalı. “Başarısız olursam ballı-kaymaklı maaştan olurum” diye korkmayacak teknik direktörün. Çatır çatır gençler oynayacak, 5 yiyeceğiz, 6 yiyeceğiz alkışlayacağız. Yoksa böyle başa, böyle traş...