Cumhuriyet tarihinin en ağır işsizlik sorunuyla karşı karşıyayız. Okullarını bitiren gençler bunalımda. Onları umutlandıracak hiçbir gelişme de yok.

Gündem; Saraya kim çıktı?

Sokaktaki enflasyonla açıklanan enflasyon arasında uçurum var. Alım gücü azaldı. Çarşı esnafı kan ağlıyor, kepenk kapatan kapatana...

Gündem; Erdoğan'la kim görüştü?

Türkiye geçen yıl 13.7 milyar dolar dış borç faizi ödedi. Bu da başka bir rekor… Dünyanın en borçlu ülkeleri arasında yer alıyoruz. Üstelik bütün dünya ile savaş halindeyiz.

Şehir hastanelerinin durumu berbat… Hepsi zarar ediyor. Üniversite hastanelerinin durumu şehir hastanelerindan de kötü. Özel hastaneler hastalara müşteri mantığıyla yaklaşıyor.

Gündem; CHP'ye kumpas var?

Tarımda büyük bir sorun var. Üretici aldığı krediyi ödeyemiyor, kazancının büyük bölümü mazota, gübreye gidiyor. Zaten verimli tarlalara bina dikildiği için tarımda ciddi bir üretim sorunu var. Az üretim de fiyatların artmasını sağlıyor.

Gündem; CHP'nin içinde çete var kumpası onlar kurdu.

Vergi rekortmenleri tam olarak açıklanamadı. Çünkü ilk 10 sırada yer alanların yedisi kendisini gizledi. Ya böylesine yoksulluk varken, “çok para kazandık, çok vergi veriyoruz” diyerek göze batmak istemediler ya da, “bu paranın kaynağı nereden geliyor?” sorusuna muhatap olmak istemediler. Yüksek vergi vermek bir iş insanı için yüz akı olması gerekirken, tuhaf bir şekilde saklanır hale geldi.

Gündem; CHP'de çete var demek gaflettir, kara çalmadır.

Gördüğünüz gibi siyasetin gündemi ile yaşanan hayat arasında çok derin bir uçurum var. Onlar başka bir dünyada yaşıyor ve bir haftadır bize çorbaya dönmüş gündem dayatıyorlar.

Neredeyse 80 milyonu zan altında bırakacaklar...

Külliyeye kimin çıktığını bilmiyorum. Ama çıkmayan bir kişiyi biliyorum.

O da benim. Yani 80 milyon eksi bir.

Umarım gazeteci taklidi yapan arkadaşlar, tartışmalarda bu durumu da dikkate alırlar.