Türkiye siyasetinde hiç olmadığı kadar büyük gerginlikler” yaşanıyor. Ana Muhalefet Partisi CHP, Özgür Özel Genel Başkanlığı’nda yükselişini sürdürüyor. Son dönemde açıklanan anketlerde bunu görüyoruz. Peki bu yükseliş CHP’nin çok başarılı olduğunda mı kaynaklanıyor ?

Bana göre; CHP bu yükselişi sağlayacak önemli bir adım atmadı ama iktidar kanadındaki gelişmeler muhalefeti doğal olarak güçlendiriyor.
Siyasetteki bu düşüş ve yükselişin elbet önemli sosyal ve ekonomik nedenleri var.
İktidarı oluşturan AK Parti ve MHP’nin bu nedenleri irdelemekten çok, muhalefet üzerine abanma, suçlamalarla yol alması dikkati çekiyor.

ŞİMŞEK’İN TÜİK’İ

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon rakamları ülkemizdeki milyonlarca kişinin hanelerine girecek maaş zamlarına ağır bir darbe vuruyor.
Pazardan çöp olmuş sebze ve meyveyi toplayan emekliler, parasız ekmek verin fırınların önündeki kuyruklar azalacağına daha da artıyor. Buca’da bir fırın var. Önünden geçenler bu yazdığımı her gün en acı biçimde görüyor. 65 yaş kartları ile kilometrelerce uzaktan gelip ekmek alan iki büklüm olmuş yaşlıları fırsat bulursanız gidip görün. Bu tablo TÜİK’in rakamları ile acz içine düşürülen önemli bir kitle.

YARGI SOPASI

Türkiye’nin en önemli sıkıntılarından birisi de kuşkusuz siyasetçilerin hapse atılması, görevden uzaklaştırılması. 40 yılı aşan gazetecilik hayatımda bu denli ağır bir baskıyı görmedim. Yüksel Çakmur’a açılan dava sayısı bir ara 500’ü geçmişti. Ama tutuklanmadı, sadece yargılandı. Aziz Kocaoğlu’nu çete reisi yapanlar daha sonra beraat ettikten sonra kamuoyuna “pardon” bile demediler.

Ve ülkedeki bu gerginlik tam da erken seçim yapılmasının kaçınılmaz olduğunu gündeme getiriyor. Ve bu güne dek sandıktan istediğini alan iktidar ilk kez erken seçim isteyenlere karşı bu denli sert davranıyor. Özgür Özel bir ana muhalefet lideri. Hatta yerel yönetimlerin iktidar partisi olarak daha da ötesinde. Bu nedenle iktidarın demokratik olan yollardan bu isteklere karşılık vermesi gerekiyor. Ülkede kim hapse girerse girsin, CHP’nin başındaki koltuğa oturacak kişinin bu talebi değişmeyecek. Ya bu toplumu sosyal ve ekonomik olarak yaşayabilir hale getireceksiniz ya da bu eleştirilerden kurtulamayacaksınız...