AKP-MHP ittifakı özellikle büyükşehirlerde hezimete uğrayınca “Beka Sorunumuz” aniden sona erdi.

Bırakın ‘beka’ sözcüğünü, ‘Millet İttifakı’ bile alınmıyor ağza.

Seçim tekrarlansın, İstanbul’a mitili atacağım” diyen Bahçeli ise “Mitil” yerine “Fitil” (lastiğe batan çiviyi çıkarıp, yerine geçici olarak sokuşturulan lastik parçası) attı, sanırım. Ama lastik hava kaçırmaya devam ediyor, yama tutmuyor, çünkü ömrü doldu. 23 Haziran’da ‘Güüümmm’ diye patlayıp, paramparça olursa, şaşırmamalı.

Zeka Sorunu

Beka Sorunu”nun yerini “Zeka Sorunu” aldı. İktidarda bulunanlar, yıllardır halkımızın zekası ile dalga geçiyorlar; özellikle de Kürt kökenli ve milliyetçi vatandaşlarımızın…

Önce “Sayın Öcalan, açılım, saçılım” deyip, her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldılar; ardından Bahçeli’nin MHP’si ile ittifak yapıp, İmamoğlu’nu destekleyen tüm vatandaşlarımızı “PKK’ya destek olmakla” suçlayıp, ötekileştirdiler. Buna da “Beka Sorunu” adını verdiler.

Sorun halkın değil, halkını küçük gören, iktidardakilerin zekasında! Sorun, iktidar olabilmek için halkının iyi eğitilmesini engelleyen art niyetlilerde!

Atatürk’ün “Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir” sözlerinin ne kadar doğru olduğunu, “Milletin Efendisi” olan Türk köylüsü, Köy Enstitüleri döneminde kanıtlamıştır. Köy enstitülerini kapatıp, halkı cahilleştirenler; din-mezhep-ırk ayrılıkları ile terörü körükleyenler ve bugünkü iktidarı başa getirip, çeşitli yalan-dolanlarla yıllardır orada kalmalarını sağlayanlar aynı kişiler! Türk tarımını bitiren; değerli fabrikalarımızı üç kuruşa satıp, halkı göçe zorlayanlar da…

Yalan Rüzgarı’ Sezon Finali

CHP’yi destekleyen vatandaşlarımıza “PKK’lı” diyenler; şimdi “Kürdistan, PeKeKe” gibi sözlerle oy alacaklarını sanıyorlar. Oysa, Türk ile Kürt’ün et ile tırnak gibi bir bütün olduğunu çok iyi bilen İstanbul’daki Kürt kökenli vatandaşlarımız, ne derece bilinçli olduklarını, hile ile iptal edilen seçimde gösterdiler. Gerçek milliyetçiler de, bu kez hep birlikte, İmamoğlu’nu destekleyeceklerdir.

İnsanlar söylenen lafa değil, lafı söyleyenlere bakıyorlar, artık; geçmişte söylediklerini, yaptıklarını düşünüyorlar. Yalanların, sahtekarlıkların havada uçuştuğu bu günlerde, ‘Yalan Rüzgarı’ adlı eski dizinin finali oynanıyor sanki. Yalanlar bir bir ortaya çıkıyor; çırpındıkça batıyorlar. Ayak oyunları ile kul hakkı elinden alınan ‘esas oğlan’ İmamoğlu, yakında mazbatasını alacak; dizi mutlu sonla bitecek.

Özetle;

1-Moderatör kim olursa olsun, televizyondaki düello sonrası, İmamoğlu farklı kazanacak; seçimi tekrarlattığına pişmanlık duyacak olan Erdoğan, koltuğunda uzun süre oturamayacak.

2-Yaşanan sorunlar silahla, terörle, açılımla, saçılımla değil; hoşgörü, empati, çalışma ve eğitimle aşılır.

3-Türk Halkı ‘Beka ve Mitil’ diyerek, zekasını küçümseyenlerin yaptıklarını, ‘fitil fitil’ burunlarından getirecektir!