Ayvalık’ta bilgili ve donanımlı insanlarla görüştükçe, Ayvalık’a önemli katkılar sağlayacak yeni projeler geliyor insanın aklına. Geçtiğimiz hafta yardımcım Uğur Dündar ile Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’i ziyaret ettik ve Ayvalık için neler yapabileceğimizi konuştuk. Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle, Mesut Başkan’ın büyük potansiyeli olan Ayvalık’a önemli projeler kazandıracağını düşünüyorum.

Önceden yazdığım Ayvalık’a kurvaziyer limanı projesi konusunda yakında çalışmalara başlayacağız. Ancak bundan bağımsız ve öncelikli olarak altyapı sorunlarına odaklanmada yarar var. Önerdiğim ‘Oksijen, Sağlık, Ayvalık’ sloganının gereği olarak, Ayvalık’ın havası yaz aylarında olduğu gibi kışın da mükemmel olmalı; kömür ve pirina yakılmasından vazgeçilmeli. En iyi çözüm ise doğal gaz. Ancak, Ayvalık’ın çok iyi korunmuş tarihi dokusunu bozmamak, yolları tekrar tekrar kazmayı engellemek için tüm altyapı sorunlarını bir arada ele almanın yararı var.

Doğal gazın yanında, çağın gereği kablolu internetin sağlanması, hem güvenlik sorunu hem görüntü kirliliği yaratan elektrik kablolarının yeraltına alınması, kanalizasyon ve su sistemlerinin yenilenmesi amaçlarıyla ortak kazının bir defada gerçekleşmesi sağlanabilirse harika olur, tıpkı gelişmiş ülkelerdeki gibi. Böylece maliyetler çok düşer, tamirat gerektiğinde kolay ve hızlı erişim de sağlanabilir. Türkiye’de bu tür organizasyonları gerçekleştirmek güç olsa da olanaksız değil.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç

Geçtiğimiz hafta ziyaret ettiğimiz Rektörümüz Prof. Ataç’ın benim de rektör yardımcısı olarak görev yaptığım dönemle ilgili övgü dolu sözlerinden çok mutlu oldum. Görüşmede konu, kendisinin de geçmişte Müdür olarak görev yaptığı Gördes Meslek Yüksekokulu’na geldi. 14 yıl kadar önce çok sevdiğim Hacer Halamın Küçükkuyu’daki cenazesinde, Gördesli gelininin kardeşi Hüseyin’e bir teklifte bulunmuştum. Demirci’nin ekonomisinin Eğitim Fakültesi’ne dayandığını, Gördes’te de hayırseverler aracılığıyla yeni ve modern bir bina yapılırsa, öğrenci sayısını arttırabileceğimizi söylemiştim. Kısa zaman sonra Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Özcan’ı ve beni Gördes’e davet ettiler. Gittiğimizde harika bir manzara ile karşılaştık. Belediye başkanı, farklı partilerden şehrin önde gelenleri ile kol kola girmişti, diyorlardı ki: “Biz bu binayı yapmak için bir araya geldik. Şehirlere göçmüş Gördesliler de maddi destek verecekler. Binanın yerini belirleyelim.” Gösterdikleri ilk iki yer uygun değil, üçüncüsü ise harikaydı ve anlaştık. Rektörümüzün o kadar hoşuna gitti ki “Planları ben çizeceğim” dedi ve çizdi. Temeli birlikte attık ve bina yıllardır çok sayıda öğrenciye hizmet veriyor.

Bu vesileyle Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç’a, yardımcıları Prof. Dr. İpek Özunan, Prof. Dr. Mustafa Kazaz ve Prof. Dr. Ramazan Gökbunar’a; Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Kamil Vural ile Başhekimimiz Prof. Dr. Seyhun Kürşat’a ve yardımcılarına yeni görevlerinde başarılar dilerim.

Ayvalıklılara Çağrı

Son derece donanımlı, vizyoner ve dürüst bir belediye başkanımız var. Biz de Gördeslilerin yaptığı gibi, parti ayrımı yapmaksızın kendisine destek olalım, kol kola girip güzel Ayvalık’ımızın sorunlarını çözecek, çağ atlamasını sağlayacak projeler geliştirelim ve birlikte uygulayalım. Ekonomimiz canlansın, işsizlik sorunu da çözülsün.

Ne dersiniz?