Son aya girilirken, AKP’de doğum sancıları başladı; giderek sıklaşıyor. Kolay değil ikiz doğuruyorlar. Davutoğlu ufak tefek görünse de Babacan oldukça iri. Kötü tekmelemeye başladılar. Karşılık verse, asıl kendi zarar görecek olan anne adayında giderek yükselen tansiyon, sağlık açısından son derece tehlikeli; aman dikkat… Makat gelişi veya kordon dolanması gibi bir komplikasyon gelişirse, sezaryen uygulanması zorunlu hale gelebilir.

Sevgili eşinin de desteğiyle, karnı burnunda AKP, gayrimeşru ilişki dedikodusuyla CHP-İYİ Parti evliliğini yıkmaya çalıştı, önce. Eski defterler açılınca, çok daha gayrimeşru ilişkiler hatırlandı ve bu iş yattı. Hedef CHP’nin içini karıştırmaktı bu kez. Önceden bu işi başarıyla yapmış (Nazlıaka olayı) bir sözde gazeteci hatırlandı ve yazılan senaryo devreye sokuldu.

‘Erdoğan’la Görüşen CHP’li’ Senaryosunda Hedef Kimdi?

Asıl hedef ne Kılıçdaroğlu ne de İnce idi. İmamoğlu’nun hızla yükselen grafiğinden korkulmuş, cumhurbaşkanı adayı olursa, Erdoğan’a fark atarak kazanacağı anlaşılmıştı. CHP’yi karıştırarak İmamoğlu’nun önünün kesilmesi hedefleniyordu. Kılıçdaroğlu’nun Fox Tv’de “Doğrudur” demesi sonrası, İnce’nin eline büyük fırsat geçmişti, ama evinde yaptığı basın toplantısında kızgınlıkla söyledikleri, bir çuval inciri berbat etti. Hamile AKP’nin girişiminin başarıya ulaştığı sanılmasın. Tam tersine, İnce’nin ‘lider’ olarak yetersizliğinin bir kez daha kanıtlanmasından sonra, “Benim ilgimin dışındadır” diyerek, saldırıdan başarı ile kurtulan İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı önünde hiçbir engel kalmadı.

Erken Seçim ve Parlamenter Sisteme Dönüş

Kaçınılmaz olan erken seçimin yaklaşık bir yıl sonra gerçekleşmesini bekliyorum. İstanbul seçimlerindeki ittifakların sürmesi durumunda, Davutoğlu ve Babacan’ın partilerinin de AKP’den en az %10 oy çekmesiyle, AKP’nin %30’un bile altına düşebileceğini, Cumhur İttifakı’nın açık ara kaybedeceğini düşünüyorum. Ardından yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini parlamenter sisteme dönmeyi vaat edecek İmamoğlu’nun kazanacağını ve cumhurbaşkanı olduktan sonra sistemi değiştirerek, başbakanlığa geçeceğini tahmin ediyorum. Bu durumda Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı da söz konusu olabilir.

İstanbul belediye seçimlerinin tekrarlanması durumunda, İmamoğlu’nun fark atarak kazanacağını, bunu erken seçimin takip edeceğini ve İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı olacağını daha o zamandan yazmıştım. Şimdi öngörümü güncellemek istiyorum:

“İmamoğlu fark atarak Cumhurbaşkanı olacak.”

Seçimdeki sloganı da şimdiden belli:

“Her şey çok daha güzel olacak…”