Hatice Tatlı ile aynı yolda yürüdük, Belediye Meclisi seçimlerinde Bayraklı’da. Dağ bayır koşturduk. Unutulmaz anılar, tabii ki dostluklar...

Hatice Tatlı’nın ilk kitabı, '50 Yılın Sancısı' yakında raflarda yerini alacak. 18 Eylül saat 16.30-18.30 saatleri arasında Kıbrıs Şehitleri Yakın Kitap Evi’nde imza günü var, hatırlatalım. Önce onu tanıyalım. Hatice Tatlı, CHP’de PM üyeliği, belediye meclis üyeliği, kadın kolları başkanlığı dahil birçok görevde bulundu.

***

Hatice Tatlı’ya kitabını nasıl yazdığını sorduk: “Ölür ölmez unutulmak istemiyorsanız, ya okunmaya değer eserler yazın yahut yazılmaya değer işler bırakın, demiş Benjamin Franklin. Uzun yıllardır hayalimdi. 2019 Eylül’ünde başlayıp ancak 2020 in Kasım’ında bitirebildim. Partilerin ya hafızaları yok ya da çok zayıf. Siyaset daha üretken bilimsel, katılımcı, çoğulcu temeller üzerine oturtulursa bir anlam taşır. Belki ben de unutulmuşları hatırlatırım, gençlere rehberlik ederim bu yazdıklarımla. Toplumların tarihi hep ezenlerle ezilenler arasındaki mücadelelerle doludur. Bizim geçmişimizdeki mücadeleleri Ebedi Şef ATATÜRK’ün Nutuk’unda okudum ve çok etkilendim. Bu kitabı yazarken gördüğüm haksızlıklara baş kaldırdım. İnsan övgüye de eleştiriye de açık olmalı inancımdandır yazdıklarım. Geçmişten bugüne yiğit giden tüm devrimcilere selam olsun. Ülke şu anda her anlamda o kadar kötüye gidiyor ki artık yazmalıyım diye düşündüm. Gerçekten 68-78 kuşağı benim duyduğum sancıyı duydu. Partilerin genelde hafızaları yok. Bu kitabı gençler okusun, geçmiş siyasi tarihi öğrensinler ki ders çıkarıp 'Bana ne' demeden siyasetle uğraşsınlar istiyorum. Ülkenin bilgili, özgür bireylere gereksinimi var.son sözüm ise bu sancı sol iktidar olana kadar sürer.. Farklı ırmaklarda yüzüp aynı denize varmak dileğiyle.”

Haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar.