Daha dün gibi… Sezonun ilk mücadeleleri… Hem amatörde, hem de profesyonelde… Büyük bir heyecanla başlayan, aynı heyecan ve tutkuyla devam eden 2017–2018 profesyonel futbol sezonunun son maçları bugün tamamlanıyor. Amatörlerde A takımlar günler öncesinden sonlanmıştı. Alt yaş grupları da bitti bitecek.

Sezon içerisinde büyük heyecanlar yaşanırken, büyük olaylar ve tartışmalar da olmadı değil! Daha maçların ilk gününde yabancı kontenjanı gündeme bomba gibi düşmüştü. Güzel ülkemizin her şeyini dışarıya bağlayan, ithalatı teşvik eden devletimizin başı bile şaşırmış ve olumsuz tavır takınmıştı. Öyle ya, saman, et, tohum, araç, gereç… Her şey dışarıdan alınabilirdi. Bari futbolcuyu sınırlı sayıda alına getirmişti sözü… Arabın yağı bol bulması gibi takımlarımız yabancı futbolcuyu bol bulmuş ve ilk on birlerinde yarıdan fazla yabancıya yer vermişlerdi. Özellikle Göztepe’nin ilk maçında on, Galatasaray’ın dokuz yabancı ile boy göstermesi, diğerlerinin de bu rakamlara yakın olması çok konuşulmuştu. Tff 1.Ligin de pek farkı yoktu aslında… Sadece yabancı sayısı biraz azdı o kadar. Bölgesel Amatör Lig takımlarında bile paraya kıyılmış yabancı oyunculara şahitlik ettik sezon boyunca…
Farklı bir yabancı konusu daha konuşuldu sezonda… Saha içerisine atılan yabancı cisimlerden bahsediyorum. Özellikle büyük maçlarda yabancı cisim sağanağı yaşanıyordu. Şemsiyesi olanların dışındakilere bu cisimler isabet edebiliyordu haliyle… Kırılan kafa, gözlerin dışında Türk Futbolunun gururunun kırıldığını hiç kimse maalesef konuşmadı!
Sezon başlamadan aramızdan ayrılan, büyük futbol adamı İlhan Cavcav’ın adının lige verilmesi Türkiye Futbol Federasyonu’nun, kanımca eleştirilmeyecek tek yanıydı vefa adına… Gerçi onu da eleştirenler çıktı. Rahmetli Cavcav’ın kemiklerini de sızlattılar takımının başında olmadığı ilk sezonda… Şu sözünü tırnak içerisinde yazıp, bu konuyu kapatayım; “Maçlara sakalla çıkma yasağı getirilmeli! Yahu arkadaş burası imam hatip okulu mu?”!

Futbolda milli takımlar düzeyinde nal bile toplayamazken Ampute Millilerimizin Avrupa Şampiyonluğu yüzümüzü güldürüyordu. Geçmiş yılda da İşitme Engelli Milli takımımız hem Avrupa hem de Dünya şampiyonu olmuştu. Gelin, görün ki Avrupa ve Dünya Şampiyonu olanlar, engelsiz millilerimize örnek olamadılar.
Bir de olumlu-olumsuz konuşulan kişiler var; Cengiz Ünder, Cenk Tosun, Fatih Terim, Arda Turan, Aziz Yıldırım, Ali Koç…
Gelelim bugüne; bugün Süper Ligin son maçları oynanacak, oynanmasına da… Biz İzmirliler için farklı bir gün olacak. Göztepe, evimiz Bornova’da Galatasaray’ı ağırlayacak. Hesaplar karışık… Şampiyonluk düğümü çözülecek çünkü… Galatasaray İzmirimizde, futbolun ilk oynandığı yer olan Bornova’da ya şampiyonluk turu atacak ya da lige havlu atacak.
Her şeyden de önemlisi bugün 19 Mayıs! Atatürk’ü anma ve Gençlik Spor Bayramı… Böyle bir güne denk gelen sezon sonunun da, Ata’mızın bir sporcuda aradığı özellikler ile hatırlanması en büyük dileğimdir.