NET Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Koordinatörü Hande Tibuk, Kuzey Kıbrıs turizmine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bölgesel gelişmelerin ilk etapta rezervasyonlarda kısa süreli bir tedirginlik yarattığını belirten Tibuk, bu algının zamanla değiştiğini ve Kıbrıs’ın güvenli bir destinasyon olarak öne çıktığını söyledi.

Merit Grubu’nun Kuzey Kıbrıs’a uzun yıllardır yatırım yaptığını hatırlatan Tibuk, “İlk başlarda savaş ortamı nedeniyle bir tedirginlik hissedilmişti ancak sonrasında Kıbrıs’ın güvenli olduğu anlaşıldı. Merit ailesi olarak oldukça iyi bir sezona hazırlandık” dedi.

0A4F1043 A672 4189 A683 E0E19752803A

Turizmde güven mesajı

Hande Tibuk, Kuzey Kıbrıs’ın turizm açısından güçlü bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Rezervasyon verilerinin de bu güven algısını desteklediğini belirten Tibuk, bölgedeki gelişmelere rağmen tatilcilerin Kıbrıs’a ilgisinin sürdüğünü ifade etti.

NET Holding’in Kuzey Kıbrıs’taki yatırım geçmişinin 1990’lı yılların ortalarına uzandığını dile getiren Tibuk, özellikle 2000 yılından itibaren yatırımların hız kazandığını söyledi. Özel sektörün yalnızca yatırım yapmakla kalmaması, bulunduğu bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine de katkı sunması gerektiğini belirten Tibuk, “Bir özel sektör şirketi bir yere yatırım yaptığı zaman, oranın ihtiyaçlarını, toplumunu ve çevresini desteklemek için de çaba sarf etmek ister” ifadelerini kullandı. Kuzey Kıbrıs’taki mevcut yatırımlara ilişkin bilgi veren Tibuk, Merit ailesinin KKTC’de 8 otel ve 6 salon ile faaliyet gösterdiğini söyledi. Grubun köklü tesislerinden Crystal Coveun kapsamlı bir yenileme sürecinden geçtiğini açıklayan Tibuk, otelin yaz ortasında tamamen yenilenmiş haliyle hizmete açılmasının hedeflendiğini belirtti.

Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajı: “Atatürk’ü saygıyla anıyorum”
Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajı: “Atatürk’ü saygıyla anıyorum”
İçeriği Görüntüle

Aynı bölgede yeni bir otel projesinin de planlama aşamasında olduğunu ifade eden Tibuk, Kuzey Kıbrıs’ın yalnızca turistik çekiciliğiyle değil, güvenli yapısıyla da tercih edilen bir merkez haline geldiğini kaydetti.

Deniz kaplumbağalarına özel merkez

Programda Merit’in çevre ve sürdürülebilirlik çalışmaları da gündeme geldi. Hande Tibuk, 2018 yılında kurulan Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs’ın deniz kaplumbağaları açısından Akdeniz’de özel bir yere sahip olduğunu belirten Tibuk, adada böyle bir rehabilitasyon merkezine ihtiyaç duyulduğunu tespit ettiklerini söyledi. Bu doğrultuda Crystal Cove Otel’in deniz kenarındaki bahçesinde özel bir merkez kurduklarını anlatan Tibuk, yaralı deniz kaplumbağalarının burada tedavi edildiğini ifade etti.

Balıkçılar ya da sahil güvenlik ekipleri tarafından bulunan yaralı kaplumbağaların merkeze getirildiğini belirten Tibuk, “Kaplumbağalarımıza bir anlamda hastane hizmeti, hatta otel hizmeti veriyoruz” dedi.

Merkezin iyileştirme başarısının yüzde 80’in üzerinde olduğunu dile getiren Tibuk, kurtarılan her kaplumbağanın türün devamı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Hande Tibuk, sosyal sorumluluğun yalnızca dönemsel bir görev olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Kurumsal sosyal sorumluluğun şirket kültürünün doğal bir parçası haline gelmesi gerektiğini belirten Tibuk, özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışması halinde toplumsal sorunlara daha etkili çözümler üretilebileceğini ifade etti.

Eğitim, sağlık, çevre ve sosyal destek projeleri başta olmak üzere birçok alanda sorumluluk üstlendiklerini belirten Tibuk, Merit ailesinin Kuzey Kıbrıs’ta yalnızca turizme değil, toplumsal yaşama da katkı sunmayı hedeflediğini söyledi.

Gıda israfına karşı sürdürülebilir destek

Tibuk, TİDER çatısı altında yürütülen çalışmalara da değindi. Dünyada üretilen gıdanın üçte birinin israf edildiğine dikkat çeken Tibuk, gıda bankacılığı modelinin ihtiyaç sahiplerine ulaşmada önemli bir araç olduğunu söyledi.

Sosyal yardım anlayışlarının yalnızca anlık destekle sınırlı olmadığını vurgulayan Tibuk, istihdam projeleriyle bireylerin kendi ayakları üzerinde durmasına katkı sağlamayı önemsediklerini belirtti.

Tibuk, “Balık dağıtıyoruz ama bir de balık tutmayı öğretmek gerekiyor” sözleriyle sürdürülebilir sosyal destek anlayışını özetledi.

Kaynak: haber merkezi