İnsan olanın kalbini acıtan iğrenç bir olay daha yaşandı...

İstanbul'da henüz beş yaşındaki bir çocuk tecavüze uğradı.

Yabancı uyruklu pedofil yakalandı. Umarız çok ağır bir cezaya çarptırılır, caydırıcılığı olur.

Pedofili en basit şekliyle “Ergenliğe girmemiş, 0-13 yaş çocuklara ilgi duyma durumu” olarak tanımlanıyor.

Kanada'da yapılan bir araştırmada pedofillerin beyinlerinin nasıl çalıştığı incelenmiş.

Rapor, “Pedofili doğuştan gelen dürtülerle ilgili bir durum ve bunun sonradan değiştirilmesi mümkün değil'' diyor. Tedavisinin yaşam boyu sürmesi gerekiyor.

Bu insanlar çocuklara koruyucu ve besleyici içgüdülerle değil de, cinsel içgüdüleri tarafından yönlendiriliyor.

Ayrıca pedofili sol elini ya da iki elini birden kullanan insanlarda daha fazla görülüyor, pedofiller diğer suçlardan hüküm giyenlere kıyasla daha kısa boylu oluyor. Bu bulgular hamileliğin ilk 3 ayında belirlenebiliyor.

Hastanelik olan o küçücük, ne yazık ki yaşamını taşımakta zorlanacağı çok büyük bir travmayla sürdürmek zorunda. Ruhundaki derin yaralar kapanacak mı belli değil.

Çocuk bedenlerine musallat olan sapıklara karşı küçükleri korumak, öncelikle ailelerin görevi.

Bu konuda çoğu ebeveynin bilgisiz ve bilinçsiz olduğunu düşünüyorum. Çok taze bir örnek dün Müge Anlı'nın sunduğu programda yaşandı.

Teyzesinin eski kocası tarafından kaçırılan 15 yaşındaki Kardelen'in anne ve babası canlı yayındaydı.

İstismarcıyı anlatırken, “Kızımızı iki yaşından beri tanıyor. Kardelen'i çok severdi. O kadar ki bezini bile değiştirirdi!!!” dediler.

Şerefsizin tacizleri Kardelen daha bebek iken başlamış haberleri yok. Çok sevildiği ile ilişkilendirecek kadar da cahiller.

O anne zamanında kızına, özel bölgelerini resimlerle anlatsaydı, “Benim dışında senin bedenine kimsenin dokunmasına izin verme... Eğer böyle bir şeye zorlanırsan avazın çıktığı kadar bağır. Çığlık at. Başına gelen bir şey olursa saklama. Benimle paylaş” deseydi Kardelencik üç çocuklu, kazık kadar sapığın eline düşmeyecekti.