Doğduğum, büyüdüğüm ve ilkokulu bitirdikten sonra ayrıldığım Ayvalık’a borçlu hissediyorum kendimi. Kalıcı bazı projelere katkı sağlamayı amaçlıyorum. İyi bir özel hastane kurulması için başlattığımız çalışmalar sürüyor. Turizmin geliştirilmesi konusundaki arayışlar da… Önerdiğim ‘Oksijen, Sağlık, Ayvalık’ sloganı beğenildi.

Ayvalık Turizm Alt Yapı Geliştirme Birliği (AYTUGEB) genel sekreteri Ümit Özgültekin ve önceden Ayvalık’ta belediye başkan yardımcılığı yapmış olan yardımcım Uğur Dündar’ın katılımıyla, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile yaptığımız görüşme çok olumlu geçince, ekibi bozmadan görüşmelerimizi sürdürdük.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan

Görüşme ve bilgi alışverişinde bulma şansı bulduğumuz Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ı çok takdir ettim. Genç, dinamik, Ayvalık için projeler geliştiren, halkın çıkarlarını gözeten, vatansever ve çalışkan bir yönetici. Ayvalık üst düzey yöneticileri açısından şanslı bir dönem yaşıyor. Bizlere düşen de Ayvalık’ı ileriye götürecek projeler üretmek ve gerçekleşmeleri için çaba sarf etmek.

Kaymakam Bey’in ardından tanıma şansı bulduğum Ayvalık Meslek Yüksekokulu Turizm Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Gökdeniz’le de uzun uzun sohbet ettik. Aynı dili konuştuğumuz ve benzer düşündüğümüz hocamın imzalayıp hediye ettiği ‘Ayvalık Stratejik Turizm Planı (2019-2023) ve Destinasyon Yönetim Örgütü Modeli’ ve ‘Yazılarım’ başlıklı kitaplarından da çok yararlandım.

Ayvalık’a Yeni Bir Liman

Bu görüşmelerin ardından birçok proje oluştu kafamda. Bunlar arasında öne çıkan, turistik büyük yolcu gemilerinin (kruvaziyer) yanaşabileceği bir liman… Ayvalık’a önemli bir ekonomik katkı sağlayacak olmasının yanında, dünya çapında tanınması açısından da mükemmel bir fırsat.

Proje ile ilgili olarak yıllardır uğraş veren AYTUGEB Başkan Yardımcısı Alp Sezek’le görüştüm ve bilgilerinden yararlandım. Yeni limanın yeri konusunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve AYTUGEB tarafından çalışmalar yapılmış. Ayvalık’ın şehir içi trafik yoğunluğunu göz önüne alınca, Büyükşehir Belediyesi’nin Cunda Adası’ndaki iki köprü arasında açık denize bakan bölgedeki liman projesi bana çok mantıklı geldi.

Proje konusunda en hevesli kişilerden biri de Özgün Zeytincilik’in sahibi, sevgili dostum Ahmet Sucu. Ayvalık’a kalıcı eserler kazandırmak istediğini söyleyen Sucu’nun Ayvalık ve Balıkesir yönetimleri arasında çok iyi bir köprü olacağını düşünüyorum. Balıkesir ilinin dünyaya açılacağı bu pencereye başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz olmak üzere, il yöneticilerinin vereceği destek çok önemli… Bölge turizminin gelişmesine önem veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sevgili Tunç Soyer gibi dostların da...

Karşıyaka ve Kuzey Ege Adaları Festivali

Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesinden hareketle, Yunanistan ile işbirliği ve ortak projeler üretmek çok yararlı. Karşıyaka Belediye Başkanı sevgili meslektaşım Cemil Tugay ile çoktandır görüşemedik ama Midilli, Sakız, Samos ve Gökçeada belediyelerine hitaben İngilizce yazdığı gastronomi ve kültürel etkinlikler temalı ‘Karşıyaka ve Kuzey Ege Adaları Festivali’ davet mektubunu okuyunca çok sevindim. Umarım gerçekleşir. Kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.