Kabus gibi bir haftaydı... İzmir'de bitmek bilmeyen yangınları söndürmeden Emine Bulut'un yaşadıkları içimize benzin döktü.

Kim bilir bilmediğimiz görmediğim sesini duyamadığımız kaçıncı Emine'ydi. Sadece vahşetin görüntülenmiş halini izleyince üzüntüden çılgına döndük.

Peki ya çözüm?

Giden geri gelmeyecek tabii ki...

Fakat sonraki Emine'ler için ne yapılabilir? Her kafadan ayrı ses çıkıyor. Psikologlar, şunlar bunlar. Benim aklım hep bir yerde takılı kalıyor. Eğitim...

Ama kestirmeden, kısa yoldan eğitim değil. En dipten. Hani evde olduğu gibi “Dip Temizlik?”

Türkiye'de herkes çocuğunun yeteneğini keşfedip, en çabuğundan o meslekte, o yolda olmasını istiyor.

Eğitim hak getire...

İyi kurumlar da işin havasında... “Daha ufacıkken şu kadar yabacı dil öğretiyoruz”, “Buyrun havuzumuz var. Yüzmeyi söker, yazlığa gittiğinizde denizde tüm ilgiyi üzerinizde toplarsınız”

Bunlara dur diyecek bir kafa, örnek olacak projeye imza attı.

Seyit Mehmet Özkan...

Kimine göre dahi, kimine göre deli...

Futbol açısından bakarsan, yorum yapan-eleştiren çok. Altyapıda tekelcilik yaptığını dile getiren de var, beğenen de...

Bana göre önemli olan başka konu... Dip eğitim...

Orada öğrenim görenler dişlerini fırçalamak ve yatağını toplamakla başlıyor derse. Sonrası daha güzel... Yıldız futbolcu adayları tesislerde domates, biber, patlıcan yetiştiriyor. Doğaya saygıyı ve tüketmek yerine üretmenin mutluluğunu yaşıyor. Hayvan sevgisini öğrenip süt sağıyor, yumurtayı kendi eliyle topluyor. Büyüğüne ve küçüğüne saygıyı öğreniyor.

Tabii ki diğer eğitimlerini de alıyorlar. Çağlar gibi, Cengiz gibi yıldızlar çıkarsa ne ala... Diğerleri de Türk futbolunda kendi yolunu çiziyor.

Peki futbolda şansı gitmeyenler.

İşte onlar doğaya ve insana saygılı bireyler olarak yaşamlarına devam ediyor.

Tıpkı bize lazım olanlar gibi.

Altınordu'nun sloganı belli “İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu... “ İşte yaşanılan yangınlarda da, Emine Bulut olayında da ilk ikisinin eksikliğini hissettik.

Eğitimi dipten verip Altınordu gibi düşünmek gerek. Yoksa sperm gibi, insan olma ihtimali milyonda bir olanlarla başa çıkamayız.