Cumhuriyet Halk Partisi'nde, Özgür Özel'in genel başkan seçildiği 4-5 Kasım 2023 tarihli 38. Olağan Kurultay'ın mahkeme kararıyla geçersiz sayılmasının siyasi yankıları büyüyor. Yargı kararıyla parti yönetiminin tedbiren değişmesi ihtimali üzerine CHP cephesinde sular durulmazken, sürece dair dikkat çeken bir çıkış da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan geldi.

Bilgi Üniversitesi, Erdoğan'ın kararıyla kapatıldı!
Bilgi Üniversitesi, Erdoğan'ın kararıyla kapatıldı!
İçeriği Görüntüle

"Sorumluluk Düşüyor, Kenetlenmeliyiz"

Sosyal medya hesabı üzerinden sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi bir eşikten geçtiğine dikkat çekti. Partinin köklü geçmişine vurgu yapan Karalar, "Cumhuriyeti kuran, en zor koşullardan sıyrılarak bugüne kadar gelen partimiz, bu süreçten de güçlenerek çıkacaktır. Bu konuda hepimize tarihi bir sorumluluk düşmektedir" ifadelerini kullandı.

"CHP Yönetimini Her Zaman CHP'liler Seçmiştir"

Mahkemenin verdiği karara karşı çözümün yeniden sandık kurulması olduğunu savunan Karalar, parti içi bütünlüğün korunması gerektiğinin altını çizerek paylaşımında şu çağrıyı yaptı:

"Partimiz en ufak bir ayrışma, dağılma olmadan, olabilecek en kısa sürede kurultaya gitmelidir. CHP yönetimini her zaman CHP’liler seçmiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır."

Kaynak: haber merkezi