İzmir temsilcisi Karşıyaka'da sular durulmuyor. Olağanüstü seçimli genel kurul tarihinin önce 23 Haziran olarak açıklanması, ardından taraftar tepkileri üzerine 11 Haziran'a çekilmesinin yankıları sürerken, Başkan Aygün Cicibaş geleceğine dair net bir mesaj verdi. Eleştirilerin hedefi olmayı sürdüren Cicibaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla yeniden aday olmayacağını kamuoyuna duyurdu.

"Aday Olmak Gibi Bir İsteğimiz Yok"
Göreve geldikleri ilk günden itibaren kulübü devretmeye hazır olduklarını belirten Cicibaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Hiçbir yerde, hiçbir açıklamamda, 'Başkan adayı olacağım' ya da, 'Devam edeceğiz' şeklinde bir söylemde bulunmadım, bulunmadık. Tam tersine, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kulübü devretmeye hazır olduğumuzu açıkça ifade ettik. Zaten şahsımın ya da mevcut yönetimimizin yeniden aday olmak veya göreve devam etmek gibi bir isteği hiçbir zaman olmamıştır. Bu kutsal armaya hizmet edecek, sorumluluk alacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Saygılarımla."
3. Lig'de Yeni Statü Belli Oldu: Play-Off Şansı Arttı
Karşıyaka, futbolda 3. Lig'deki 9. yılına hazırlanırken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ligin yeni statüsünü açıkladı. Üst üste 3, toplamda ise 8 sezonda 5 kez play-off'tan elenerek hayal kırıklığı yaşayan Karşıyaka'nın üst lige çıkma ihtimali, değişen statüyle birlikte bir nebze daha arttı. Yeni sezonda dikkat çeken değişiklikler ve devam eden kurallar şöyle sıralandı:
-
Grup Sayısı Düştü: Yeni sezonda 3. Lig'de 4 grup yerine, 18'er takımlı 3 grup bulunacak.
-
Çıkan Takım Sayısı Arttı: Grup liderlerinin yanı sıra, her grubun play-off şampiyonu da 2. Lig'e yükselecek. Böylece play-off'tan üst lige çıkan takım sayısı 2'den 3'e yükselmiş oldu.
-
Mevcut Kurallar Korundu: Ligde 25 yaş ve üzeri kadrolarda 5 futbolcu olabilmesi, amatör transferlerin oynatılabilmesi kuralı ve ligin bölgesel oynanması sisteminde değişikliğe gidilmedi.
-
Başlama Tarihi: 3. Lig'de yeni sezonun ilk düdüğü 5 Eylül'de çalacak.




