ÇYDD İzmir Şubesi çocuk şenliğinin İBB çevre şenliği ile birleştirildiği etkinlikte konuşan ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya, “Çevreyi korumak geleceğimizi korumaktır” dedi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi, geleneksel çocuk şenliğini, Dünya Çevre Günü’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) çevre şenliği ile birleştirerek daha coşkulu kutladı. İBB Genel Sekreteri Buğra Günce’nin açılış konuşmasının ardından 5 Haziran sabahı düzenlenen Oryantiring Yarışı ödülleri dağıtıldı. Açılışta atık değerlendirme ve çevre bilinci oluşturma sunumunu, Ege Orman Vakfı temsilcisi tarafından yönlendirilen çevre andı izledi.

BÜYÜK BİR TEHLİKE VAR


ÇYDD eğitimevleri ve çocuk kulüplerinden 350 çocuk ve 200 velinin katıldığı görsel şenlikte konuşan ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya, bilimin; özellikle iklim değişiklikleriyle dünyamızda beş yok oluşa dikkat çektiğini belirterek, “Neden çevre bu kadar önemli? Neden doğal kaynaklarımız bu kadar önemli? Suyumuz neden önemli? Dünyamız ve siz çocuklar için büyük bir tehlike var. Bu tehlike insan eliyle yaratılıyor. İşte bu açıdan önemli. Yakın zamanda bir haberde gördük; okyanustaki bir balina yavrusunun midesinden sekiz kilo naylon torba çıktı. Balina yavrusu bu nedenle yaşamını yitirdi. Okyanuslarda artık neredeyse yaşam kalmayacak. Suyumuz kirleniyor. En yakınımızda Büyük Menderes, artık zehir akıtıyor. Tarımımız zarar görüyor” diye konuştu. Çevreyi koruyarak geleceğimizi koruyacağımıza dikkat çeken Gönül Kaya, “Bunun için çalışıyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak sivil toplum örgütleriyle işbirliği içindeyiz. TEMA, Ege Orman Vakfı ile sürdürdüğümüz sosyal projelere İzmir Büyükşehir Belediyesi, öncülük yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bütün çalışmalarında yaşamı, insan hayatını merkez almış bir belediyecilik anlayışıyla sürdürüyor. Gelecek kuşaklara zararsız, nefes alabilecekleri bir dünya yaratmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokoller çerçevesinde, gençlik ve çocuk merkezlerimizde, eğitimevlerimizde, 14 çocuk kulübümüzde gönüllerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitimevleri, çocuk biriminden sorumlu arkadaşlarımıza, başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere destek veren bütün kurumlara ve siz çocuklarımıza, velilerimize teşekkür ediyoruz.” Şenlik; ÇYDD’nin Cumhuriyet Eğitimevi çocuklarının gitar dinletisi, Çalıkuşu Eğitimevi çocuklarının Debabam Sınıfı adlı tiyatro gösterisi ile sürdü. Aydın Çocukevi çocuklarının ve Yağmur İnce’nin Monolog adlı şiiri okumasının ardından Cumhuriyet Eğitimevi çocukları, tiyatro gösterisini gerçekleştirdi. İsmail Bilen yönetimindeki Uzundere Eğitimevi Çocuk Korosu, Cumhuriyet Eğitimevi ve Buca Eğitimevi çocuklarının hazırlamış olduğu ritim ve dans gösterisi, Çiğli Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) çocuklarından oluşan Engelsiz Koro da büyük bir keyifle dinlendi. Şenlik, Çevre Yürüyüşü başlıklı atıklardan oluşan sergi ile sona erdi.