Uşak il genelinde enerji altyapısını güçlendirmek, olası arızaların önüne geçmek ve şebeke tesis hatlarını modernize etmek amacıyla planlı bir kesinti dalgası kapıda. Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) resmi kanallarından yapılan son dakika açıklamasına göre, 22 Mayıs Cuma günü kentin kalbinden kırsal kesimlerine kadar geniş bir haritada elektrik kesintisi uygulanacak.

Uşak Merkez’de Enerji Kesintisi Ne Zaman Başlayacak ve Ne Zaman Bitecek?

Şehir merkezinde günlük yaşamı doğrudan etkileyecek olan kesintiler, tek bir zaman diliminde değil, kontrollü olarak farklı periyotlarda gerçekleştirilecek. OEDAŞ şebeke ekiplerinin sahada yapacağı yenileme faaliyetleri kapsamında Merkez sınırları içerisinde iki ana zaman dilimi öne çıkıyor. Sabah kuşağında ilk faz olarak 10:00 ile 13:00 saatleri arasında belirlenen bölgelere elektrik verilemeyecek. Ardından öğleden sonraki ikinci etap bakım operasyonu için düğmeye basılacak ve 14:00 ile 17:00 saatleri arasında farklı mahallelerde enerji akışı tamamen kesilecek. Kent merkezinde yaşayan vatandaşların cihazlarını korumak adına prizlerden çekmeleri öneriliyor.

Eşme’de Hangi Köy Sokakları ve Mevkiler Karanlıkta Kalacak?

Çalışmaların en yoğun hissedileceği yerlerden biri olan Eşme ilçesinde, kırsal yerleşim alanlarında geniş çaplı bir hat revizyonu planlanıyor. Eşme ilçesine bağlı köylerde elektrik kesintisinin zamanlaması 10:00 ile 16:00 olarak belirlendi. Yaklaşık 6 saat sürecek bu zorunlu kesintiden etkilenecek net mevkiler ve sokaklar şu şekilde açıklandı:

Banaz ve Ulubey İlçelerinde Kesintiden Etkilenecek Mahalleler Hangileri?

Kesinti haritası sadece Merkez ve Eşme ile sınırlı kalmıyor. Banaz ilçesinde Kızılhisar bölgesini merkezine alan çalışmalarda; Kızılhisar Yenimahalle, Yenimahalle Küme Evler, Kızılhisar Aşağı, Aşağı Köy Sokağı, Karlık Köy Sokağı, Kızılhisar Yukarı, Yukarı Köy Sokağı ve Kızılhisar Yenicami gibi geniş bir hat üzerinde enerji kesintisi yaşanacak.

Ulubey ilçesinde ise kesinti iki dalga halinde doğrudan hayatı etkileyecek. Aksaz Köyü'nün merkezi, Aksaz Köy Köy Sokağı ve Aksaz Mahallesi genelinde sabah 09:00 - 12:00 ile öğleden sonra 13:00 - 17:00 saatleri arasında şebeke iyileştirme çalışmaları yürütülecek.

Muhabir: Eylül Vardar