Transfer döneminde Ankaraspor'dan Beykan Şimşek, Anderlecht'ten Peter Zulj, Trabzonspor'dan Fosseini Diabate ve Paok'tan Anderson Esiti'yi kadrosuna katan Göztepe'de bir oyuncuya ciddi teklif geldi. Kadrosuna son olarak Alanyaspor'dan Bakasetas'ı katan Trabzonspor transferde atağa geçti. Bordo mavililer Göztepe'de forma giyen Halil Akbunar için şartları zorlayacak. Şartların oluşması halinde Nwakaeme ve Ekuban’a alternatif olarak bir kanat oyuncusu almayı planlayan Fırtına’da Halil Akbunar gündeme geldi. Göztepe'nin 27 yaşındaki başarılı ismi için nabız yoklaması yapılıyor. Daha önce Guilherme ve Diabate transferlerinde İzmir ekibine kolaylık sağlayan Trabzonspor Yönetimi’nin, Göztepe cephesiyle ilişkileri gayet iyi. Halil konusu en geç bugün netlik kazanacak.

Abdullah avcı istiyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın da Halil'e yakın markaj uygulattığı öğrenildi.

Trabzonspor'un Halil için sarı-kırmızılı ekibe resmi teklifini iletmesi bekleniyor. Transfer döneminin bitimine 1 gün kala, sarı kırmızılı yönetimin ne karar vereceği merakla bekleniyor.

Halil bu sezon şu ana kadar ligde 6 gol atarken, 7 golün de asistini yaptı. Süper Lig’de ilk devreyi 25 puanla 11. sırada tamamlayan Göz Göz'de forma giyen 29 futbolcu içinde en fazla süreyi 20’şer maçta görev yapan Soner Aydoğdu ile birlikte Halil aldı. 27 yaşındaki futbolcu, toplam 13 farklı ismin gol ürettiği sarı-kırmızılı ekipte 6 kez ağları havalandırarak en skorer isim oldu.

Bugün rakip Denizlispor

Süper Lig'in ilk yarısını 25 puan ve averajla 11. sırada tamamlayan Göztepe, 22. hafta mücadelesinde bugün Yukatel Denizlispor'a konuk olacak.Denizli Atatürk Stadında saat 16.00'da başlayacak Yukatel Denizlispor-Göztepe maçında hakem Sarper Barış Saka görev yapacak.

Teknik direktör Ünal Karaman göreve geldikten sonra Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan Göztepe, Karaman yönetiminde ikinci maçına çıkacak. Ligin ikinci devresine iyi bir başlangıç yapmak isteyen sarı-kırmızılı ekipte cezalı Soner Aydoğdu forma giyemeyecek. Denizlispor'a karşı Süper Lig'de ilk galibiyetini ligin ilk devresinde 5-1lik skorla alan Göztepe, rakibiyle şimdiye kadar Süper Lig'de çıktığı 9 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Bu müsabakalarda 12 gol atan İzmir temsilcisi kalesinde 14 gol gördü.

Jerome Ada'da coştu

Göztepe'de top koşturduğu iki sezonda üretkenlikten uzak olması sebebiyle eleştirilen İngiliz futbolcu Jerome Cameron, Göz Göz'de 2 yılda attığı golün tamamını, bu sezon yeni takımı Milton Keynes Dons'ta attı. 2018-19 sezonunda 6, 2019-20'de ise 3 defa fileleri sarsan Jerome, bu yılın ilk 20 maçında 9 defa ağları havalandırdı. İngiltere 1. Ligi'nde mücadele eden takımının en golcü ismi olan 34 yaşındaki futbolcu, karakteriyle Göz Göz taraftarının unutamadığı isimler arasında yer alıyor.