Olaylı maçlardan biliriz! Maçtan sonra basında da sıklıkla yer alır! Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) toplanacak ve takımlar hakkında ya da ilgili futbolcular hakkında ceza verecek… Vermeyecek… Ya da ne karar verecekse…
5892 sayılı yasa gereğince Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) içerisinde oluşan bir kuruldur PFDK. Tamamı genelde avukat üyelerden oluşur. Maçlar biter, PFDK toplanır ve olaylar ile ilgili disiplin ihlallerinin kararlarını verir. Hakem ve gözlemci raporlarını da dikkati alır haliyle… Bu durum amatörde de aynı şekilde işler. Her ilde İl Disiplin Kurulları vardır ve aynı şekilde her hafta Perşembe günleri toplanırlar. Amatör maçların disiplin ihlallerini karara bağlarlar.
İzmirimizde, özellikle son yıllarda, futbol adına çok doğru hamleler yapan bir takım var; Altınordu! Bu takımın 14 ve 16 yaş takımları daha geçen hafta Avrupa’dan, Zagrep’ten iki şampiyonlukla döndüler. Profesyonel A Takımı deseniz, yabancı oynatmaz… Gençlere ağırlık verir… En büyük transfer politikası alt yapı… PTT 1.Lig'e çıktı çıkalı da gayet başarılı… En azından borç batağı yok… Yanlış transfer yok… Futbolcu çöplüğü yok… Alacak, verecek davaları yok… Yok da yok… Ne var? İstikrar var!
İstikrar var olmasına var da… Asıl, olması gerekip de olmayan bir şey! Seyirci… Evet, seyirci yok! Altınordu hemen her maçına seyircisiz ya da bir avuç seyirci ile çıkıyor! Takım sanki her hafta PFDK’dan seyircisiz oynama cezası almış! Zaten şartlar zor, olanaklar kısıtlı… Bir ceza da sporseverler vermesinler! PFDK yeterince yazıyor zaten!