Eskiden İzmir kulüpleri arasında Shçek adında bir spor kulübü vardı. Özellikle futbol branşında alt yaş gruplarında mücadele ederlerdi. Her yaş grubunda şampiyon olamasalar da grup müsabakalarına tat verir, renk katarlardı. Hatta takımın adı, h harfi yutularak “see çek” diye telaffuz edilirdi. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Spor Kulübünden bahsediyorum!
Evsizlerin, anasız, babasız ya da her ikisinden de yoksun olan çocukların, gençlerin barındığı kurumun kulübü… Her ne sebeptense, devletimiz tarafından kapatıldı yıllar önce! Oysa kurum yöneticileri ne fedakârlıklarla kurmuş ve devam ettirmişlerdi! Onlarca çocuğun, gencin futbol oynamalarına imkân tanımışlardı! Belki de içlerinden ne adamlar çıktı vatana, millete hayırlı! Kendine hayırlı! Kim bilir?
Çocukların nerelere geldiğinin tabiî ki elimde somut bir bilgisi yok! Ancak hayatını çocukların gelişimine adamış olan birinin, bugünlerde neler yaptığının ve nerede olduğunun bilgisi var!
Kapatılmasına en fazla üzülen kurucularından, yöneticilerinden, hocalarından, oradaki çocukların deyimi ile babalarından biri… Yıllarca kurumda çocuk yuvası müdürlüğü yapmış biri… Çocuklar için, gençler için kulüp olmazsa federasyon olur diyerek İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetiminde canla başla çalışan biri… Onların baba dediği, bizim Kadir Akbulut ağabeyimiz… Geçen hafta yapılan Türkiye Futbol Federasyonu İzmir İl Temsilciliği seçimlerinde seçilerek İl Temsilcisi oldu. Bu ulvi görevi de mükemmel derecede yerine getirerek başarılı olacağından hiç şüphem yok! Tıpkı oy veren İzmir kulüplerimizin şüphelerinin olmadığı gibi…
Seeçekten gelerek, uzun yıllar büyük mücadele verip, bu konumu gerçekten hak ettin! Şimdi tüm İzmir futbol camiasına düşen, sana yardımcı olmak, İzmir’de futbolu birkaç adım daha ileri götürmektir. Gerçekten…