Haber/Didar DEMİRCİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen 14 maddelik ‘Sağlık Personeli Mali Haklar Yasa Tasarısı’nın, sağlık çalışanlarının talep ettiği hakları karşılamadığını haykıran İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi çalışanları bir günlük iş bıraktı. Komisyonda kabul edilen tasarının ‘Tam bir aldatmaca’ olduğunu savunan sağlık çalışanları, “Çalışırken ve emeklilikte tam bir iyileştirme istiyoruz” diye haykırdı. AMATEM binası önünden Konak İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürüyen sağlık emekçileri adına ortak basın açıklamasını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Ulaşoğlu okudu.
 

EMEĞİMİZLE YENİDEN ALAY ETTİNİZ’
Sağlık sisteminde yaşanan sorunları ve personelin ihtiyaçlarını hatırlatan Ulaşoğlu, “Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle emeğimizle yeniden alay ettiniz. Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken, nitelikli şekilde çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken; sizlerin bize reva gördüğü, performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayrılması gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmek oldu. Sizin bizlere dayattığınız sağlıksızlığa karşı bizler bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek için birlikteyiz” sözlerini kaydetti.
 

Bugün yaptıkları iş bırakma grevinin son olmadığını, bunun bir itiraz olduğunu vurgulayan Ulaşoğlu, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Bugün mecliste yürütülen senaryoyu reddediyoruz. Hakkımız olanı alana kadar hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gaspınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelen milyonlar olarak biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz.”