Röportaj / Atilla Köprülüoğlu

9 Nisan'da yapılacak Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Uğur Dündar; 9 Eylül Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Kulübün senatosu sayılan Yüksek Divan Başkanlığı için 4 isim adaylığını açıkladı. Mevcut Başkan Vefa Küçük, Usta Televizyoncu ve Sözcü yazarı Uğur Dündar, Prof.Dr. Nail Kır ve Sait Yılmaz, başkanlık için sıkı bir şekilde çalışıyor. Adaylardan Uğur Dündar ile görüştük. Keyifli bir telaş içindeydi. Faruk Ilgaz Tesisleri'nde bir ofis kiralamış Dündar. Her gün burada gönüllülerden oluşan ekibiyle biraraya geliyor. Stratejisini geliştiriyor. Yurdun çeşitli kentlerinde seçimde oy kullanmaya hak kazanmış (en az 25 yıllık kongre üyesi olmak ve aidat borcu bulunmamak, kongrede oy kullanma yeterliliğini sağlıyor) Uğur Dündar, "78 yıllık Fenerbahçeliyim ben" diyor söyleşimize başlarken...

DİVAN ÜRETKEN OLMALI

Önce  Dündar neden aday olduğunu açıklıyor;  “3 Mayıs’ta 115. yaşını gururla kutlayacağımız 1907'li Armada'nın çok sıkı bir taraftarıyım. Fenerbahçelilik bize Kuvayı Milliye’den bu yana babadan oğula geçen çok değerli bir mirastır. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu; kulübümüzün en yüksek rütbeli,  Fenerbahçe’yi yakından tanıyan akil insanların danışma ortamı. Prestij makamdır. Onurdur orada olmak. Bu çok önemli makamın, senatonun, organın hâlen verimli, üretken  çalıştığını söylemek mümkün değil! Çekişmeler, bölünmeler,  ayrışmalar had safhada. Ben de mottomu 'Fenerbahçe'nin birleştirici gücü olacağım' diye belirledim, adaylığımı da açıkladım."

Ali Koç'la görüştü

Aziz Yıldırım’ın ilk başkanlık dönemi olan 1999-2001 arasında yönetimde yer aldığını ve ikinci başkanlık görevini üstlendiğini, o yıl Mustafa Denizli teknik direktörlüğünde şampiyonluk yaşadıklarını anımsatıyor Dündar. İlk olarak, Kulüp Başkanı Ali Koç ile görüştüğünü, adaylığını paylaştığını, eski başkanların da görüşünü de aldığını aktarıyor Uğur Dündar.

Vefa Küçük'ün duello daveti

Kulübün Yüksek Divan Başkanı Vefa Küçük’ün “Düelloya davet ediyorum” sözüne bakın ne karşılık veriyor Uğur Dündar? "Neyi paylaşamıyoruz ? Fenerbahçe kültüründe 'rövanş' diye bir sözcük yoktur. Sadece hizmet yarışı vardır. Soranlara hep aynı şeyi söylüyorum;

Bizler Fenerbahçe’nin akil insanlarıyız. Kavgadan, düellodan, rövanştan bahsetmek bize ,

Fenerbahçeli'ye yakışmaz. Başkanlık yarışında örnek olmalıyız. Kullanılan dili özenle seçmeliyiz.

'Siyaset yapacak' diyenler de Fenerbahçe'nin izlediği rotayı değiştirmek isteyenler.

Fenerbahçe camiasının birlik ve bütünlüğü için verdiğimiz mesajlara büyük ilgi gösteren Yüksek Divan Kurulumuzun değerli üyelerine de sonsuz teşekkürlerimi bir kez daha tekrarlıyorum."

Fenerbahçe ve 3 Temmuz süreci

Fenerbahçe’nin Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu bir kez daha yineliyor Dündar, sözlerini şu şekilde sürdürüyor; “FETÖ, devleti ve rejimi ele geçirmek üzere son hamlelerini yaparken onu al aşağı edendir Fenerbahçemiz. Rejimi koruyandır. Cumhuriyet ilke ve değerlerine sahip çıkandır. 3 Temmuz 2011’de o hain terör örgütüne karşı dimdik duran güçtür. Atatürk ilkelerini sahiplenendir Fenerbahçe. Milli Mücadele'de varını yoğunu harcamıştır yöneticisiyle, futbolcusuyla, gönül verenleriyle... Bunları dillendirmek mi siyaset yapmamış?"

Ne Koç'un ne Yıldırım'ın adayıyım

Dündar “Sayın Aziz Yıldırım geçmiş dönemin en değerli başkanıdır, benim dileğim sayın Ali Koç’un da geleceğimizin en değerli başkanı olmasıdır." ifadelerinin ardından söyleşimizi şöyle bitiriyor; "Ben ne Aziz Yıldırım'ın, ne de Ali Koç'un adayıyım. Kimsenin adamı değilim.

Bu yarış da Aziz Yıldırım-Ali Koç yarışı değil! Fenerbahçe’yi acaba yarınlara daha güçlü, daha birlik ve bütünlük içinde nasıl taşıyabiliriz yarışıdır. Bir şölene  dönüştürmeliyiz

Sonuçta hizmet edeceğimiz Fenerbahçe’dir. Medeni bir üslupla projelerimizden bahsedelim, neler yapabileceğimizi konuşalım.  Ben toplumun doğru bilgilenme hakkına yarım asırdır hizmet etmiş gazeteciyim. Bir kişinin adamıyım; Mustafa Kemal Atatürk'ün adamıyım! Ben Mustafa Kemal'in Askeriyim kardeşim!.." Unutmadan; Uğur Dündar, adaylık sürecini mutlaka kaleme alacağını da iletiyor bize..