Festival, Işın Karaca, Stanley Clarke, Tanini Trio ve Melihat Gülses, Antonio Lizana gibi ünlü isimleri ağırlayacak. Işın Karaca ve İzmir Metropolitan Orkestrası'nın 14 Ekim'deki konseriyle başlayacak festival, 4 kez Grammy ödülü alan, Emmy ödülü adaylığı olan, altın ve platin plaklara sahip, 40'ın üzerinde albüm kaydeden 45 yılı aşkın kariyeriyle Stanley Clarke'ın Avrupa turnesinin de ilk durağı olacak. Stanley Clarke Band, 15 Ekim'de AASSM'de sahne alacak. Festival, batı ve doğu müziğinin senteziyle Tanini Trio ve Klasik Türk Müziği yorumcusu Melihat Gülses'i 16 Ekim'de aynı sahnede buluşturacak. Caz ile Flamenkoyu birleştiren Antonio Lizana, Türkiye'deki ilk konserini 17 Ekim'de AASSM'de 4. Uluslararası Festival İzmir kapsamında verecek.

Basgitarın ustası geliyor

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi sezona sadece müzik festivaliyle değil sergilerle de merhaba diyor. “Doğanın Yüzü” sergisi 2 Ekim'de, “3 Kuşak” sergisi ise 7 Ekim'de açılıyor ve 15 Kasım'a kadar ziyaretçilerini ağırlıyor. Küratörlüğünü akademisyen ve sanatçı Seval Alp'in yaptığı “Doğanın Yüzü” adlı sergide Ahmit Aslan'ın doğadan topladığı yüzlerce taştan ortaya çıkardığı seçki İzmirlilerin beğenisine sunulacak. “3 Kuşak” seramik, cam ve porselen sergisi ise İzmirli uluslararası seramik sanatçısı Bingül Başarır ile Behiye Kurt, Demet İper Dicle, Öder Ünsal ve Nilüfer Aksu'nun eserlerinden oluşan bir seçkiyi İzmirlilerle buluşturuyor.

Festival, 14 Ekim’de Işın Karaca ve İzmir Metropolitan Orkestrası konseri ile başlarken konserin müzik direktörleri İzmirli genç müzisyenler Can Yapıcıoğlu ve Tolga Bilgin. İkinci konser ise 15 Ekim Stanley Clarke Band konseri. Basgitar dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri, Jaco Pastorius ile beraber Stanley Clarke'dır. Uzun kariyerinde caz harici türlerde de başarı kazanmış olan Clarke, Türkiye’de daha çok caz ve caz-füzyon türlerinde tanınıyor. Kariyeri boyunca birlikte çalıştığı ya da sahneyi paylaştığı isimlerden bazıları ise şöyle: Chick Corea, Quincy Jones, Stan Getz, Art Blakey, Paul McCartney, Jeff Beck, Keith Richards, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Chaka Khan, The Police, Herbie Hancock, Al di Meola, Bob Marley, Miles Davis.