Geçtiğimiz günlerde Manisa OSB’den bir yönetici ile görüşürken, işleri yetiştirememekten şikayet etti.
Ben de bilgiçlik taslayarak, şirketlerin eleman almadığını söyleyerek sözü işsizliğe getirmek için, “Neden eleman almıyorsunuz?” sorusunu sordum.
Sordum ama; “Bir dokunup, bin ah işit” sözü gerçek oldu.
İşte yöneticinin bana anlattıkları:
“Eleman arıyoruz, eleman yok. Çünkü yeni nesil hep AVM gibi yerleri tercih ediyor. Klimalı ortamda, ağır işçilik olmadan çalışmayı istiyorlar. Düşünmüyorlar ki; hizmet sektöründe 30-35 yaşına kadar çalışıyorlar. 30-35 yaşından sonra iş aramaya gelen insana biz ne öğretebiliriz. Bundan 5 sene önce işyerinde yaş ortalaması 35’ti. Şimdi ise 42. Eğer eleman yetiştiremezsek 20 sene sonra kiminle üretim yapacağız bilemiyorum.”
Sanayi bölgesine eleman yetiştirmek için Manisa OSB’nin içinde kurulan liseden neden genç almadıklarını sordum…
“Teknik liseden de fırsatını bulan hizmet sektöründe çalışmak istiyor. Orada iş bulan sanayi bölgesinden uzaklaşıyor. Kalanlar da paylaşıldığı zaman yine eleman açığı meydana geliyor” diye cevap verdi.
Okumuş eleman açığı için de şunları söyledi: “Bir mühendis almak istedik. Okuldan yeni çıkmış, işsiz bir genci tercih edecektik. Vereceğimiz para da asgari ücretin 500-600 lira fazlası. Gelenler, “Ben mühedisim, bu kadar paraya çalışmam” diyerek teklifimizi kabul etmedi. Okuldan yeni çıkmışsın, hiç bir deneyimin yok, herhangi bir konuda sertifika almamışsın, işi kabul etmiyorsun. Halbuki işi kabul etsen, hem deneyim kazansan hem alacağın sertifikalarla CV’ni dolgunlaştırsan daha iyi değil mi?” Bana anlatılanar bu. Değerlendirmek size kalmış….