Hayvan Hakları Federasyonu – HAYTAP temsilcileri Esin Önder, Meral Örüç, Gülgün Hamamcıoğlu, Ayşe Arısoy Alpsar, Şefika Yıldırım Sert, İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın Belediye Başkanı Abdül Batur’la 10 Temmuz’da bir araya gelerek ilçedeki eksikleri görüşmüştü. Toplantıda başkana taleplerini ileten ve Batur’dan projelerin başlaması için söz alan hayvanseverler gelişmelerden çok memnun.

Bir aylık zaman diliminde Başkan Batur’un talebiyle birçok çalışmanın hız kazandığını, birçok taleplerinin de karşılandığını aktaran Esin Önder, “Başkanımızla geçen ay yaptığımız toplantıda en büyük sıkıntımızın kısırlaştırma olduğunu dile getirmiştik. Şikayetleri de aktararak kendisine raporumuzu da sunmuştuk. Başkanımız tüm isteklerimize yeşil ışık yakmıştı. Birçok çalışma söz verildiği gibi başladı. Bunun için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Güvenli yakalama devrede

Önceki gün HAYTAP heyeti olarak Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret ettiklerini söyleyen Önder, yapılan çalışmaları şöyle aktardı: “Konak Belediyesi’nin Yeni Veteriner İşleri Müdürü Ömer Şimşek’in davetiyle gittik. Bir önceki toplantıda Gıda Çarşısı’nda yakalanamayan ve devamlı üreyen sokak köpekleri için 50 metrekare telle çevrili bir yer yapılmasını önermiştik. Bu yapılmış ve toplam 20 can güvenli bir şekilde, zarar görmeden kısırlaştırılmak üzere yakalanmış.

Kısırlaştırma ve aşılama çalışmaları hız kazanmış. Müdürümüz Ömer Şimşek kendisi de bizzat yakalama yapıyor ancak gönüllü desteğine de ihtiyacı olduğunu söyledi. Hepimiz el vermeliyiz.

Başkanımız Abdül Batur istenilen tüm ameliyathane aleti ve teçhizatını aldırmış. Ayrıca en iyi özel kliniklerde bile olmayan ilaçlar artık Konak’ta. Bir veteriner hekim ile görevli daha istihdam edilmiş.

2 bina yapılarak, birine soğuk hava ve tıbbi atıklar, birine de ilaç ve mamalar depolanmış. Depodaki mamaların çokluğunu görünce çok mutlu olduk. Belediyemiz 2 noktaya da mamamatik koymuş. Duruma göre, 10 taneye tamamlanacakmış. Tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”