Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube ile Türk Eğitim-Sen İzmir 1-2-3 ve 4 No'lu Şubeler, olağan genel kurullarını yaptı. Delegeler, seçimini bir kez daha mevcut başkanlardan yana kullandı.

Haber/ Umut KARAKOYUN

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalarda seçim heyecanı yaşanıyor. İzmir'de Türk Sağlık-Sen 1 No'lu Şube ile Türk Eğitim-Sen 1-2-3 ve 4 No'lu Şube Başkanlıkları için delegeler sandık başındaydı. Türk Sağlık-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, çıkan rakibin son anda çekilmesiyle birlikte tek liste ile gittiği seçimden zaferle ayrıldı. 6. Olağan Genel Kurulda, 117 delegeden 114'ünün oyunu alan Doğruyol, kurulduğu günden beri görev aldığı Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube 'nin yeniden başkanı seçildi. Doğruyol; “Elimizden geldiğince bu işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Amacımız Türkiye'de sağlıklı sivil toplum kuruluşları oluşturabilmek ve ülkenin milli menfaatleri doğrultusunda hareket edebilmek. Aynı zamanda sağlık çalışanı arkadaşlarımızın hak ve hukuklarını koruyabilmek için çabalıyoruz. Hedefimiz, bir adım daha ileri gidebilmek” dedi. STK'ların zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Ahmet Doğruyol, yapılan yanlışların STK'lar tarafından dile getirildiğini kaydetti. Ülkenin birliği konusunda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Başkan Doğruyol; “Önümüzdeki süreçte daha başarılı olacağız. Hükümet tarafından oluşturulan bir sendika var. Onun karşısında mücadele etmek çok kolay değil” dedi.

DEMİR YENİDEN BAŞKAN

Türk Eğitim-Sen'de delegenin oyunu alarak göreve devam eden ve güven tazeleyen bir diğer isim ise Merih Eyyup Demir. 6. Olağan Kurulu'nu yapan sendika, 3. kez başkanlık koltuğunu Başkan Demir'e emanet etti. Tek liste ile gidilen seçimde yeni dönem için vize alan Demir; “Eğitimde istediğimiz adımları atmakta maalesef güçlük çekmekteyiz. Her atılan adım sonrası kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle neredeyse iki adım geri atmak zorunda kalıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı tarafındanda sıklıkla dile getirilen eğitimde başarısızlık konusunda bakanlığımızın yapması gereken şey aslında bellidir. Yapması gereken şey uygulama değişikliğidir. Bugüne kadar uygulayageldiği 'ben bilirim' anlayışından vazgeçmektir. Bir milyona yaklaşan öğretmeni ile devasa bir güç olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ülkemizin hemen her konuda söyleyeceği sözü olan bir kurum olması gerekir. Bu sözü öğretmenlerimizle yapacağı istişare toplantıları sonucunda söylemelidir. Eğitim geleceğimizi sağlam bir zemine oturtmak ve geleceğin dünyasını okuyarak ülkemizin dünyada lider ülke vizyonuna yakışır bir pozisyonda olmasını sağlayacak adımlar atmak zorundayız” dedi.

YENİ DÖNEM MESAJLARI

Türk Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı İrfan Toksoy da, seçimlerden başarıyla çıkarak yeniden koltuğa oturdu. 6. Olağan Genel Kurulda 3. kez güven tazeleyen Başkan Toksoy; “Kmauda ezilenlerin gür sesi olmayı sürdüreceğiz. Devlet memurlarının yanıda mücadele edeceğiz” dedi. Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın ile 4 No'lu Şube Başkanı Hasan Şen de, delegeden yeni dönem için onay alan başkanlardan. Hasan Şen, kurulda Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma dikkat çekti. Şen, şunları söyledi: “Ynei dönem başarılarla dolu bir dönem olacak. Üyelerimiz ile iletişimimize geliştirmek için yeni adımlar atacağız. Sendika olarak bir çok eksikliğimizin olduğunu görüyoruz. Eksiklik ve yanlışlıklarımız konusunda devamlı empati yaparak, daha iyiye ulaşmak için çabalıyoruz.”