Haber/ Didar DEMİRCİ
Depreme dayanıklı olmadığı için 2018 yılında tahliye edilmesi gerektiği söylenen 406 yataklı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binası, İzmir depreminin ardından tahliye edilmişti ve sağlık çalışanları da çevre ilçelerdeki hastanelere gönderilmişti. Depremden sonra İzmir’i ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastaneyi 2.5 ay gibi rekor bir sürede yeniden yapacaklarını müjdelemişti. Ancak rekor süre bir yıl rötar yaptı. Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, hastanenin en son 6 Kasım’da teslim edileceğinin söylendiğini dile getirerek, “Ancak 2022 Nisan ayında tamamlanmış olur diye düşünüyoruz” dedi.

3 KİŞİLİK ODADA 10 KİŞİ

Çevredeki hastanelere gönderilen sağlık çalışanlarının halinin harap olduğunu belirten Doğruyol, “Çalışanların çoğu Buca Doğum Hastanesi'ne gönderildi. Buca Doğum Hastanesi’nde 3 kişilik bir hemşire odası var. 3 kişilik hemşire odasında 10 kişi var. Bu durum diğer yerlerde de benzer şekilde kendini gösteriyor. Pandemi sürecinde insanlara maske mesafe hijyen derken biz iç içe ortamlarda çalışmak zorunda kalıyoruz” sözlerini kaydetti. Ayrıca bazı sağlık çalışanlarının gittiği hastanelerde alanına karşılık işi bulamadığı için başka işleri yapmak zorunda kaldığını söyleyen Doğruyol, “Bu durum sağlık emekçilerinin var olan sorunlarını artırdı, motivasyonlarını düşürdü” ifadelerini kullandı.

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu arazinin genişliğine de dikkat çeken Doğruyol, “Aldığımız bilgilere göre şu an yapılan bina, 2 katlı ve 150 yataklı yoğun bakım hastanesi olacak şekilde planlanmış. Ancak 500 bin nüfuslu Buca’ya tam teşekküllü, donanımlı bir hastanenin hizmet vermesi gerekiyor” dedi.