Geçtiğimiz gün Kurşun Kalem Eğitim Vakfı ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı – EÇEV ile bir araya gelen EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, “Çağdaş eğitim standartlarının, iyi eğitim görmüş bireylerin ve bilginin giderek daha büyük bir güç haline geldiği günümüzde, bizlere büyük görev düşmektedir. Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri, yenilikleri izlemek ve ülkemizin gelişmesine katkı sunmak hatta belirleyici olmak eğitim kurumları kadar biz Sivil Toplum Örgütleri’nin de görevidir” dedi.

Bir toplumun geleceğinin çocukların sağlıklı ve eğitimli olmasından geçtiğine vurgu yapan İş Örgütü EGİAD, 2020 projelerinden elde edeceği geliri çocukların eğitimine aktarma kararı aldı. Kurşun Kalem Eğitim Vakfı Başkanı Yeşim Yassıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Figen Ergintürk ile EÇEV Başkanı Yasemin Reşitoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Özlü, Sezai Nüzhet Noyan, Genel Sekreter Şule Keskiner, Üye Seda Erçetin ile biraraya gelen EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, STK olarak yapılabilecek işbirliklerini görüştü. STK alanında yapılan Avrupa Birliği Projelerinin önemine de değinen Aslan, işbirliğine her zaman açık olduklarını ifade etti.

Daha İyi Bir Gelecek İçin Eğitime Destek

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, sivil toplum kuruluşlarının toplum yaşantısındaki önemine değinerek, Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin çocuklarla ilgili proje üretmesinin topluma katkısının büyük olduğunu dile getirdi. Çocuklara el uzatmayanların geleceğe emin adımlarla yürüyemeyeceğini de belirten Aslan, “Günümüzde herkesin kabul ettiği kaçınılmaz bir gerçek vardır; o da çocuklarımızın yaşayacağı zamanın, bizim yaşadığımız zamandan çok farklı olacağıdır. Bu kaçınılmaz gerçek, bilgi donanımı yüksek, yaratıcı, gelişmelere açık, sorunların farkında ve bunlara çözüm bulabilen, düşünen ve sorgulayan bir nesil gerektirmektedir. Sadece hazır bilgileri düşünmeden, anlamadan, sorgulamadan ezberleyen değil, çevresine duyarlı, gören, sorgulayan, çözen, üreten nesillere ihtiyacımız vardır. Bu da ancak eğitimden geçmektedir. Biz de bu yıl gerçekleştireceğimiz sosyal sorumluluk projelerinden elde edeceğimiz tüm geliri çocuklarımızın eğitimi için aktaracağız” dedi.