“Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı” diye yazmıştım geçenlerde… Menemen Belediyespor Suat Kaya’nın teknik patronluğunda adı ve yaşı büyük birkaç oyuncu ile anlaşmış ve bu konuda eleştirime maruz kalmıştı. Adı ve yaşı büyüklerle değil, gençlerle başarılı olunabileceğini anlatmaya çalışmıştım. Profesyonel 2.Lig Kırmızı grupta mücadele eden Menemen Belediyespor, medet umdukları ile de lige, maalesef iyi bir başlangıç yapamamıştı! Allahtan mıdır nedir bilmem, sakatlık ve cezalılar sonrasında genç kadro takımı sırtladı! İkide iki yaptı! Suat Hocayı bir kez daha uyarayım! Geçmiştekilere takılma, gelecektekilere bak, gelecektekilere!

***

Gelelim son haftalarda İzmir’de çok konuşulan stat konusuna! Merkezi hükümet temsilcilerinden tutun da yerel yöneticiler, siyasiler, spor kulübü başkanlarına kadar herkes konuştu! İzmir’deki stat eksikliği konusu yer yer zaten konuşuluyordu ama geçen hafta tavan yaptı!
Hatırlayacaksınız! Ne zaman Alsancak Stadı yıkıldı, depreme dayanıklı değil diye… Meğer ne büyük eksiği kapatıyormuş tarihi stat! E, Atatürk stadı var diyeceksiniz! Mübarek, sahayı görmek için dürbün lazım! İşte İzmir kulüplerinin ahları, vahları birbirine karıştı stat da stat diye! Kendi sahasında oynayacağı maçı bile başka şehirlerde oynadılar defalarca!
Neyse! Çıktı bir yiğit! Dedi ki lafa gerek yok! İşimize bakalım! Aldı yanına büyük başkan Aziz Kocaoğlu’nun desteğini de! Stadı bitirdi… Hatta Göztepe ilk resmi müsabakasını oynadı bu yeni statta! Her kesimden tam not aldı yeni stat! Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Bornova’ya yeni yapılan stattan bahsediyorum! Bornova Belediye Meclisi de oybirliği ile Aziz Kocaoğlu Başkanımızın adının verilmesini kararlaştırdı stada! Vefayı da daha önce yazmıştım. Bir yerlere isim vermek için birilerinin ölmesini beklemeyelim demiştim! Olgun Başkan da öyle yaptı zaten!
Aziz Kocaoğlu Stadı… Darısı yeni yapılacak ve ölümü beklenmeden isimlendirilecek eserlerin başına!