2026 Dünya Kupası'nın ilk eleme müsabakaları, bugün Güney Amerika Elemeleri'nde (CONMEBOL) oynanacak. 

Elemelerin ilk maçı, bu gece TSİ 01.30'da Paraguay ile Peru arasında oynanacak. TSİ 02.00'de Kolombiya-Venezuela ve TSİ 03.00'te ise Arjantin-Ekvador mücadelesi var.

Kıtanın diğer maçlarından Uruguay-Şili müsabakası, cumayı cumartesiye bağlayan gece TSİ 02.00'de ve Brezilya-Bolivya karşılaşması da aynı gece TSİ 03.45'te başlayacak.

Takım sayısı 48'e yükselecek

Fransa'da düzenlenen 1998 Dünya Kupası'ndan bu yana 32 takım ile oynanan şampiyona, 2026'da ilk kez 48 takım ile düzenlenecek. ABD, Kanada ve Meksika'nın ortak ev sahipliğindeki turnuva, takım sayısının yanı sıra üç farklı ülkede yapılacak ilk dünya kupası olma özelliği ile de dikkat çekiyor.

Montpellier, on kişiyle galip geldi Montpellier, on kişiyle galip geldi

Takım sayısının artması, kıtalardaki kontenjanların da değişmesini beraberinde getiriyor. Buna göre bu geceki maçlarla başlayacak olan Güney Amerika (CONMEBOL) Elemeleri'nde daha önce dört takım doğrudan çıkarken grubu beşinci bitiren ekip ise play off oynuyordu.

FIFA üyesi olan 10 CONMEBOL ekibinin lig usulü ile oynadıkları ve her birinin 18'er maç yaptıkları elemelerde artık ilk altı sırayı alan takımlar, dünya kupası vizesini direkt olarak alırken yedinci takım ise diğer kıtalardan gelecek takımlarla play off turnuvasına girecek ve burada başarılı olarak kalan iki biletten birisini kapmak için mücadele edecek. Sadece son üç sırayı alan takımlar, kupaya katılma şansını tamamen yitirmiş olacak.

Kaynak: TUNCA CİVA