CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 2003-2015 yılları arasında KPSS’ye toplam 2 milyon 997 bin 518 işsiz öğretmen girdiğini, ancak bu öğretmenlerin 494 bin 369’unun yani sadece yüzde 16’sının öğretmen olarak atanabildiğini açıkladı. Onbinlerce öğretmen umutsuzca atama bekliyor.
- Brezilya, dünyanın en büyük uluslararası multi-spor etkinliği olan Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın 31.'sine ev sahipliği yapacak. Rio 2016’da 28 Olimpik sporun 42 disiplininde müsabakalar yer alacak ve dünyanın en iyi 10 bin 500 sporcusu yarışacak. Olimpiyat Oyunları'na Türkiye'den ise sadece 34 sporcu katılabilecek. Çünkü Olimpiyat Barajı'nı sadece Atletizm, Yüzme, Güreş, Bisiklet, Tekvando, Boks, Kano, Atılıcılık ve Yelken branşlarındaki sporcularımız geçebildi. Bu sporcuların önemli bir kısmı da yurt dışından devşirdiklerimiz.
- İzmir'de yıllardır stat krizi yaşanıyor. Tarihi Alsancak Stadı yıkıldı, akibeti meçhul. Nüfusu 200 bin kişiyi aşmayan illere 30-40 bin kişilik modern statlar yapıldı. İzmir'e su yok. Takımlarımız maçlarını Manisa'da, Denizli'de hatta Sakarya'da oynamak zorunda kaldı.
- Milli Eğitim Bakanlığı’nın 228 bin yeni dersliğe ihtiyacı var. Sınıf ortalamaları 30 olması gerekirken kimi şehirlerde 56’ya kadar çıkıyor. Derslik açığının kapatılması için en az 50 milyar liralık yatırım gerekiyor ancak bütçe ayrılmıyor.
- YÖK'ün 2014-2015 yılı istatistik rakamlarına göre; üniversitelerde açık öğretim ve uzaktan eğitim hariç toplam 3,2 milyon öğrenci bulunmakta. Bu öğrencilerin 1,2 milyonu gurbette okuyor, barınacak yer arıyor. Öğrenci yurtlarının ihtiyacı karşılama oranı yüzde 70'ler seviyesinde. Türkiye'de an itibariyle 350 bin yüksekokul öğrencisinin yurt sorunu bulunuyor.
- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamasına göre 20 bin uzman hekim açığımız var. Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, ülkemizde 20 binden fazla hemşire açığı olduğunu söyledi. Ülkemiz hastanelerinde her 10 bin kişiye 26 yatak düşerken, Avrupa'da bu sayı 56.
- Geçtiğimiz aylarda İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, İzmir'e Selimiye Cami Modeli'nde bir cami yapılacağını açıkladı. Diyanet Sen İzmir Şubeleri Divan Toplantısı'nda konuşan Gül, “Edirne Selimiye Cami'nin benzeri, 15 bin cemaat kapasiteli caminin inşaatına yakın zamanda başlayacağız” ifadelerini kullandı. İzmir'deki 9 üniversite ibadethanesinin yetersiz olduğunu vurgulayan Gül, “160 bine yakın öğrenci öğrenim görüyor. Şu anda ilk etapta 4 tane devlet üniversitesine kampüs cami yapılacak. İlk kazma Ege Üniversitesi'nde vurulacak. Bunların projeleri tamamlandı. Ardından sırasıyla Katip Çelebi, Dokuz Eylül Üniversiteleri ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde cami yapılacak” dedi.
***
Bence yetmez, 50 bin kişilik yapın. Baksanıza, sağlıkta, eğitimde, sporda nasılsa işimiz Allah'a kalmış. Hep beraber dua ederiz de belki bu sıkıntılı günlerden kurtuluruz.