Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz ay yaşamını yitiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi, Gazeteci İsmail Ragıp Geçmen'in adına Karşıyaka Yamanlar Mesire Alanı içinde oluşturulan ve içinde paintball sahası, tırmanma duvarı ve yürüyüş parkurlarını kapsayan Macera Alanı'nı hizmete açtı.

Haber / Mustafa OĞUZ

Açılışa Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Cemiyet Yönetim Kurulu üyelerinin yanısıra Geçmen’in eşi Nurcan Geçmen, kızı Gökçe ve oğlu Deniz Geçmen ile arkadaşları ve sevenleri katıldı. Paintbal sahası, tırmanma duvarı ve yürüyüş parkurlarını kapsayan alanda Geçmen’in fotoğrafının ve özgeçmişinin yer aldığı bir pano da yer aldı.
gecmenmanset1

İYİ BİR BABAYDI

Törende ilk konuşmayı İsmail Ragıp Geçmen'in kızı Gökçe Geçmen yaptı. Gökçe Göçmen, babasının gerçek bir yurtsever, kalbi iyilikle çarpan mükemmel bir baba, yüzden fazla ülkeyi gezen harika bir dost olduğunu belirterek, "Ailemiz adına Karşıyaka Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar'a teşekkür ediyoruz. Katkı koyan, katılan herkese şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

ERKEN ÖLÜM YAKIŞMADI

gecmenmanset2Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Akpınar törende yaptığı konuşmada bu erken ölümün Geçmen'e yakışmadığını belirterek "Bu kadar hayat dolu bir insanı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. İsmail'in geride bıraktığı yaşam öyküsü değerlerle dolu. Burası ona göre yaşanacak bir mesire alanı. İsmail bize bir macerayı bırakıp gitti. Hayatta iz bırakan işler yaptı. Bu alan sürekli yaşayacak. Macera seven insanlar burada buluşacak. Yaşama kötülüklerle bakanlara güzel bakmayı göstereceğiz. Onu her zaman özlemle anacağız, iyi ki sizler gibi dostları var” dedi.


İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de gösterdiği bu büyük vefa örneğinden dolayı Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve emeği geçenlere teşekkür etti. Dikmen konuşmasında, "Bugün İsmail'i uğurladıktan sonra yüzümüz de ikinci tebessüm var. İlki onun anısına yaptığımız Ana Sınıfı'nı açarken oluşmuştu. Çünkü çocukları çok severdi. Burası ise İsmail'in ruhunu yansıtan, ona yakışan bir yer. Kendisini hep özlemle anacağız. Karşıyaka Belediyesi'ne ve değerli başkanımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Sertel: Geçmen üretken ve paylaşımcı biriydi

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise bu duygu dolu törende yaptığı konuşmada İsmail Ragıp Geçmen'in dolu dolu yaşadığını belirtti. Sertel, "İsmail ardında bir çok güzel iş bıraktı. Hem üretken hem de paylaşımcı bir kişiliği vardı. Dost canlısı, sevilen bir insandı. İsmail'in adının Karşıyaka'da yaşaması bir ayrıcalıktır. Atatürkçü, laik, her yurtsever bir ara sokakta da, küçük bir parkta da olsa adının Karşıyaka'da yaşatılmasını ister. Ne mutlu İsmail'e. Ne mutlu bize. Böylesine vefalı ve çalışkan belediye başkanlarımız var. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.