4 yıldır yaşadığı şeker hastalığına rağmen kick boksta bir çok İzmir ve Ege Bölgesi şampiyonluğu kazanan, son olarak da Türkiye 2.'si olan Bekir Karahan, "Hedefim Türkiye şampiyonu olup milli takım formasıyla İtalya'daki Dünya Şampiyonası'na gitmek" dedi.

LEVENTAmatör sporlarda yaşanan imkansızlık hikayelerine bir yenisi İzmir'in Buca ilçesinde eklendi. Buca'nın Gediz Mahallesi'nde yaşayan 2001 doğumlu Bekir Karahan, şeker hastalığına rağmen kick boksta madalyalara ambargo koymuş durumda. 4 sene önce insülin direncinin düşük olduğunu öğrenen Bekir, ailesinin karşı çıkmasına rağmen aşkla bağlandığı dövüş sporlarında bir çok İzmir ve Ege Bölge şampiyonluğu yaşadı. Son olarak 1 ay önce Antalya'da düzenlenen Uluslararası Türkish Open Kick Boks Şampiyonası'nda ikinci olan genç sporcu, rahatsızlğının nüksetmesi ihtimalini düşünerek final maçına çıkmadığı için gümüş madalyayla yetindiklerini ifade etti. Karahan, "Low Kick 86 kiloda dövüşüyorum. Ailem ringlere çıkmamı hiç istemiyor ama hedeflerim var. Öncelikle Temmuz ayında Elazığ'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda birinci olup daha sonra İtalya'daki Dünya şampiyonasına katılmayı hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

Yaraları zor geçiyor


Şeker hastalığına 4 sene önce oruç tuttuğu sırada yakalandığını belirten Bekir Karahan, "Bir an gözlerim kararmıştı. Hastaneye gitmeye karar verdim. Kan tahlili sonuçlarında insülin direncimin düşük olduğunu öğrendim. Şeker ölçümlerimin 350 olduğu tespit edilince 1 hafta hastanede yattım. Günde 4 defa insülin iğnesi vuruluyorum. Bazen dövüşürken halsizlik yaşıyorum. Son raundlarda sadece savunma yaptığım maçlar oluyor. Şekerimi dengelemek için müsabakalar öncesi mutlaka meyve suyu içiyorum. Darbeli bir spor olduğu için yaralarım oluyor ve hastalığım sebebiyle izlerim çok çabuk geçmiyor. Ama ben hedeflerimi gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

 

Doktoru sporu öneriyor


Fight Academy Spor Kulübü'ne başladığında 110 kilo olduğunu ifade eden Bekir, spor yapması sayesinde 86 kiloya kadar düştüğünü söyledi. Doktorunun vücuttaki şeker dengesini sağlaması için spor yapmayı önerdiğinin altını çizen Karahan, "3 ayda bir kontrole gidiyorum. Ömür boyu insülin iğnesiyle beraber yaşayacağım. İnanıyorum ki derecelerim yükseldikçe, benim gibi diğer rahatsızlığı olan sporculara örnek olacağım. Hiç bir şeyin imkansız olmadığını göstereceğim" ifadelerini kullandı.

Miyopa rağmen Türkiye şampiyonu


Bekir'in takım arkadaşı Metin Akdemir de yine bir azim hikayesinin baş aktörü. Antalya'daki Turkish Open Kick Boks Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonu olan, kariyerinde Balkan Şampiyonluğu başta olmak üzere bir çok İzmir ve Ege Bölge Şampiyonluğu olan Metin, gözündeki miyop sorununa rağmen ringi rakiplerine dar ediyor. Müsabakalarda gözlük takmanın yasak olduğunu ve rakiplerini bulanık görerek mücadele ettiğini ifade eden 2000 doğumlu sporcu,
"Mesafe algım çok düşüyor. İçgüdülerimle hareket ediyorum diyebilirim. Özel bir gözlük yaptırmam ya da bir lens edinmem gerekiyor ama kulübümüz kendi yağında kavruluyor. Şehir dışı turnuvalara giderken bile 700-800 TL'lik yol masraflarınndan dolayı kara kara düşünüyoruz. Umarım Buca Belediyesi ve sponsorlardan gerekli yardım gelirse, eksiklerimizi tamamlarız" dedi.


Buca Belediyesi'ne çağrı


İki sporcunun antrenörü Emrah Elmastaş Buca'nın gururu olan Fight Academy Spor Kulübü'ne ise belediyelerin ve sponsorların destek olması gerektiğini ifade etti. Elmastaş, "Sporcularımız, Buca'dan çıkıyor, Tayland'a, Çin'e gidiyor. Bir çok dünya şampiyonluğu elde ediyor ama Buca Belediyesi'nin desteğini göremiyoruz. Mahallemizin önemli esnaflarından Sefa İnşaat ve Bayram Otel dışında kimseden yardım alamıyoruz. Tek isteğimiz başarılarımızın onurlandırılması ve en azından yol ve konaklama giderlerimizin karşılanması" cümlelerini kullandı.