Seçim bildirgesinde halka vaadettiği bütün sözleri yerine getirdiğini belirten Başkan Mustafa İnce, “Ne dediysek yaptık. Şimdi bütün enerjimizi Cumhurbaşkanlığı seçimi için harcıyoruz” dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, başkanlık görevine başladığında söz verdiği projelerinin yüzde 90'dan fazlasının gerçekleştiğini belirterek, “Doğalgaz da geldi, deniz seferleri de başladı, artık tamam” dedi.

Seçim bildirgesinde yazılı olanları tek tek yerine getirdiklerini anlatan Başkan İnce, “Yapmamız gerekenleri hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de ilgili devlet kurumları ile işbirliği yaparak gerçeğe dönüştürdük” dedi ve şöyle konuştu:
“İzmir Körfezi’nde deniz ulaşımı artık Güzelbahçe’den başlıyor. Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ gemileri 18 Mayıs tarihinden itibaren sabah ve akşamları ilçemize karşılıklı olarak sefer yapmaya başladı. Doğalgaz'ı da ilçemize ulaştırdık. İlk aşamada 1.500 konutu kapsayan proje kapsamında
doğalgaz Maltepe, Çelebi ve Kahramandere mahallelerine ulaştı. İlçemizde 5 bin nüfus artık doğalgazdan yararlanıyor. Projeye uygun olarak her yıl Güzelbahçe'nin ayrı bir bölümütne doğalgaz ulaştırılacak. İzmir-Çeşme yolunun artık trafik yoğunluğuna karşılık veremediğini dikkate alarak trafiği rahatlatmak için planladığımız, Seferihisar kavşağından Maltepe Askeri Lisesi’ne kadar uzanacak 75. Yıl Bulvarı için Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde çalışmalarımız sürüyor.



Seferihisar Belediye Başkanı Mustafa İnce, başkanlık görevi süresince bugün kadar gerçeğe dönüşen projelerini de verdikleri yaptıklarını anlattı, şunları söyledi:

“Yapacağımıza söz verdiğimiz devlet hastanesinin inşaatı, arazisini tahsis ettiğimiz halde bürokratik işlemler yüzünden gerçekleşmedi. Ama biz yine de vakit yitirmedik, Kültür Merkezi'nin zemin katını tahsis ederek poliklinik açılmasını sağladık. Modern polikliniğimizde Dahiliye, Genel Cerrahi,
Ortopedi, Psikiyatri, Kulak burun boğaz, Göz, Radyoloji ve
Kadındoğum servisleri yer alıyor. Çok yakında Sağlık Bakanlığı tarafından temelinin atılacağını tahmin ettiğimiz 10 yataklı devlet hastanesinde ise 5 ünitelik diş tedavi merkezi ile küçük yaralanmalara müdahale edilebilecek acil servis yer alacak.”

Yeni balıkçı barınağının uzun zaman önce hizmete girdiğini ama eksikliklerinin hala giderilemediğini belirten Başkan İnce, “ Barınak sahipsiz ve balıkçılık dışında her şeye hizmet ediyor. Dinlenme mekanı yok, sosyal tesis yok, tuvaleti, duşları yok. İlçemizdeki iki balıkçı barınağını zaten balıkçılık kooperatifleri yönetiyor ama olanakları bir yere kadar. Yeni barınak belediyemiz tarafından yönetilmeli. Biz burayı balıkçılarımız için değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu:

ÖNCELİK KADINLARA


Güzelbahçe'nin kadın ağırlıklı bir nüfusu olduğunu ve kadınlara hizmete öncelik verdiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa İnce şöyle dedi:
“Güzelbahçe’de bütün projelerimiz kadınlar için. Belediyemiz bünyesinde 29 ayrı kurs düzenliyoruz. Hepsi kadınlara yönelik. Amacımız ev kadınlarını evlerinden çıkarıp hayatla, üretimle buluşturmak. Eğitim programlarımızı sürdürüyoruz. Kadınlarımız ürettiklerini Kültür Merkezi’nin önünde ve 5 ayrı noktada stantlarda sergileyerek pazarlıyor ve ev ekonomisine de katkıda bulunuyor. Kadınlarımız bu konuda çok daha başarılı çünkü daha hızlı organize oluyorlar.



Referandum’u nasıl değerlendiriyorsunuz, 2019 yerel seçimleri için neler diyebilirsiniz?

Referandum sonuçlarına göre yüzde 81.8’lik hayır oyu ile nüfusu 50 binin altında olan ilçeler arasında Türkiye birincisi olduk. Güzelbahçe’de 1999 yılından bu yana CHP’li belediyeler görev yapıyor. 2009 yılından bu yana da ilçenin belediye başkanlığını ben yürütüyorum. Başarı eğrimizde hep yukarıya doğru bir yön var. Referandum sırasında da başkanlık sistemine karşı ilçemizde en büyük birleşmeyi gerçekleştirdik. 2019 yılındaki yerel seçimlerde de oy rekoru kıracağız.

Bu başarının sebebi nedir sizce?

İlçemizde eğitim düzeyi yüksek. İlçemizdeki pozitif hava aslında Urla yarımadasının ruhunda var. Halkımız özgürlüklerine çok düşkün. Türkiye’den farklı bakıyorlar hayata. Hayat tarzları önceliklerini etkiliyor ve buna yatkın siyasi görüşlere sahipler.

Bu genel değerlendirmenin ardından Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, göreve ilk başladığı 2009 yılından bu yana ilçede gerçekleştirilen projeleri anlattı, şu bilgileri verdi:


İKİ DÜĞÜN BİRDEN


Güzelbahçe Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete açtık. Bodrum katında 86 araç kapasiteli 3 bin 300 metrekarelik otoparkı da var. Giriş katında 100-370 metrekare arasında değişen ölçülerde altı adet dükkan inşa edildi. Yine zemin katta 120 pazarcı esnafının açık tezgahını koyabileceği 2150 metrekarelik alan oluşturduk. Ayrıca, kapalı tezgahlar için, içerisinde kendine ait su ve elektrik tesisatı bulunan ve her biri ortalama 20 metrekare alana sahip 10 dükkanın yapımını da tamamladık. Kültür Merkezi'nin birinci katında İstikbal Caddesi'ne bakan bölümde 110 metrekarelik 5 adet dükkan, orta bölümde ise açık hava etkinliklerinin yapılabilmesi için 1330 metrekarelik meydan yapıldı.
Ayrıca bu katta biri 320, diğeri 440 kişilik olmak üzere iki adet düğün salonu inşa edildi. İki düğün salonu arasında ses ve ısı izolasyonunu sağlayan katlanır perde duvar konuldu. Perde duvar kapalı durumda olduğunda aynı anda 2 salonda da düğün veya başka bir etkinlik yapılabiliyor. Perde duvar katlanır özelliği ile vestiyerlerin arasına toplandığı zaman 760 kişilik, 1150 metrekare alana sahip tek bir salon ortaya çıkıyor. Böylece Güzelbahçe, ses ve ışık sistemlerine sahip en büyük salonuna kavuştu.
İkinci katta İstikbal Caddesi'ne bakan kısımda deniz manzaralı yaklaşık 710 metrekarelik açık teras ve ayrıca 90 metrekarelik teras kafe yapıldı. 580 kişi kapasiteli çok amaçlı salonda da her türlü tiyatro gösterisi, konferans, konser ve diğer etkinlikler yapılabiliyor.

CEM EVİ’Nİ AÇTIK


Yaka Mahallesi’nde Tahtacı Kültür ve Cem Evi’ni hizmete açtık. Binada büyük bir cem salonu, altında iki ayrı salon ve kütüphane ile giriş katta, mutfak ile gasilhane bulunuyor. Kültürevi bölgede önemli bir ihtiyaca cevap verirken, ayrıca belediyenin açtığı çeşitli beceri ve hobi kurslarını da kültürevinde gerçekleştiriyoruz.
Daha önce kullanılmayan Seyirtepesi olarak nitelendirilen bölgede 500 kişilik kapalı alanda düğün yapacak kapasitede bir mekan kazandırıldı. Özellikle dar gelirli ailelerin sokakta düğün yapmalarının önüne geçebilmek için inşa edilen salonda ayrıca çeşitli etkinlikler de yapılıyor. Ramazan aylarında ise bu düğün salonunun bahçesinde her gün 500 kişiye iftar yemekleri veriliyor.


HİZMET DAHA KOLAY


Hizmet binamızı yeniledik, büyüttük. Eski belediye hizmet binasının yanındaki düğün salonu şeffaf ofisler haline getirildi. Belediyenin başta İmar, Zabıta, Fen İşleri, Yazıişleri ve Plan Proje Müdürlükleri bu alana taşındı. Ancak fiziki koşulları yetersiz durumda olan Mali İşler Müdürlüğü, Etüd Proje, İnsan Kaynakları, Temizlik İşleri, Ruhsat ve Denetleme ve Yapı Kontrol Müdürlüğü, ile Bilgi İşlem birimi için belediye hizmet binasının arka bahçesinde yer alan garaj bölümünde ek bina inşa edildi. Ek binaya asansör konuldu, engellilerin kullanması için rampa yapıldı. Şeffaf ofisler şeklinde düzenlenen ek binanın terasında da personel ve konuklar için bir kafeterya oluşturuldu. Çevreci bir anlayışla inşa edilen binanın terasına ve balkonlarına da bitkiler konuldu. Ayrıca bahçede özel olarak peyzaj düzenlemesi yapıldı. Ulaştırma görevlileri için şeffaf bir büro yapıldı. Arka bahçede yer alan eski bina tamamen arşiv olarak kullanılırken, daha önce 800 metrekare olan belediye hizmet binası kullanım alanı 1900 metrekareye çıkartılmış oldu.

ŞİMDİ SPOR ZAMANI

Hayırsever Ayşe Mayda’nın destekleriyle Ayşe Mayda Spor Tesisleri’nin yapımını gerçekleştirdiklerini belirten İnce, şunları ekledi:
“Tesis Yalı Mahallesi’nde 6500 metrekarelik kamusal yeşil alan üzerinde inşa edildi. İçerisinde halı futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları, soyunma odaları, kafeterya, çocuk oyun ve fitness alanı ile tribünün yer aldığı tesis gençlerin ikinci adresi haline geldi. Özel Kent Koleji’nin katkılarıyla oluşturduğumuz Sivil Toplum Merkezi’ne sekiz adet konteyner yerleştirildi. İçerisinde lavabosu, tuvaleti de bulunan konteynerler, ilçede faaliyet gösteren 8 sivil toplum kuruluşuna tahsis edildi. Güzelbahçe Kaymakamlığı ve ilçedeki bütün okulların katılımı ile üç ayrı bölgeye toplam bin 180 fidan dikimini el birliği ile gerçekleştirdik. Yaka Mahallesi mesire alanında geçen yıl çıkan yangında zarar gören ağaçlarımızın bulunduğu alanı ağaçlandırdık. ‘Zeytin Hayattır’ projesi kapsamında 794 Sokak yanındaki belediyemize ait parsel üzerine zeytin ağacı diktik. Ardından 60. Yıl Anadolu Lisesi ve Özel Bilgince Koleji ile fıstık çamı dikimi gerçekleştirdik.2009’da sayıları 15’i bulan parklara her yıl yenileri eklendi ve şu anda bu sayı 100’ü buldu. 250 bin metrekare yeni aktif yeşil alan oluşturuldu ve kişi başına düşen yeşil alan miktarı 12 kat artırıldı.


YÖRESEL PAZAR VAR


Mustafa Kemal Paşa ve Yelki mahallelerinde kurulan Yelki Yöresel Pazarı’nın açılışını yaptık. Kentimizin kimliğini koruyor, kolluyor ve gelişmesi için çalışıyoruz. Yelki Yöresel Pazarı da Bademler, Sığacık ve Yaka pazarı örneklerinde olduğu gibi bölgede yeni bir cazibe merkezi haline gelecek. Belediyemiz, Kent Konseyi ve Yelki Gençliği Çevre Koruma ve Kültür Derneği’nin (YELÇEVKO) işbirliği sonucunda mahalledeki çok sayıda eski yapı turizme kazandırıldı, kafe veya kahvaltı salonu haline getirildi. İbrahim Karataş Çarşısı’nda yöresel lezzetlerin buluşma noktası, keşkek, çıratma, börek, gözleme, peynirli pide, sarma gibi ürünlerin satıldığı, Semt Evi Önü’nde hediyelik el ürünlerinin satıldığı, Yelki Semtevi’nden köy içi meydana doğru çıkan Atatürk Caddesi üzerinde ise reçel, tarhana, bulgur ile doğal sebze ve meyvelerin satışa sunulduğu toplam 130 tezgah kurulmasını sağladık. Çamlı'da kadın üretici pazarını açtık.

HALKIN İÇİNDEYİZ


Güzelbahçe'de Muharrem İnce'ye büyük ilgi olduğunu belirten Başkan İnce, “İlçemizde heyecan yüksek. büyük var. Büyük heyecan var. Güzelbahçe'de biz referandum rekorunu da kıracağız. En az 8 milletvekili çıkaracağız. Burası hazır, parti yöneticilerimize ve milletvekillerine boşuna gelip vakit kaybetmeyin diyoruz. Biz zaten iftar yemeklerinde, kahvehane toplantılarında sürekli olarak halkımız ile birlikteyiz. 2019 yerel seçimlerinde de halkımız ile birlikte oy rekoru kıracağız” diye konuştu.

Vapurla yolculuk artık 2.86 liraya


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ şirketi tarafından 18 Mayıs'ta başlatılan Güzelbahçe seferlerinde tek biniş bilet ücreti halkın talepleri ve Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin girişimleri üzerine 2.86 liraya indirildi. 1 Haziran'da başlayan uygulama kapsamında tam bilet 2.86, öğretmen 2.20, öğrenci ve 60 yaş 1.65, 3.5'luk bilet bir kontör oldu.
Edinilen bilgilere göre Güzelbahçe vapur seferleri hafta içi Karşıyaka’dan 06.40’ta başlıyor. 06.55’te Konak'tan Güzelbahçe’ye hareket ediyor. Aynı vapur Güzelbahçe İskele’den 07.35’te kalkıyor ve 08.15’de Konak'a ulaşıyor. Akşam seferinde ise Konak’tan 18.00’da kalkan vapur 18.40’da Güzelbahçe’de oluyor. Güzelbahçe İskele’den 19.30’da hareket eden gemi 20.10’da Konak'a, 20.25’te de Karşıyaka İskelesi’ne ulaşıyor.

En büyük hedefimiz 2019 yılına kadar uyum içinde çalışarak hedeflerimizin tümünü gerçeğe dönüştürmek. 2019 yerel seçimlerinden rekor bir sonuçla çıkacağımıza inanıyoruz ve bunu başaracağız.