Röportaj/ Levent ARIÖZ

Bucaspor 1928'in 2019 yılında yeniden yapılandığı dönemden beri takımın değişilmezlerinden olan Kaptan Gökhan Köseoğlu, 3. Lig'den bu yana Fırtına için emek veriyor. Sarı lacivertlilerdeki

3. yılını geride bırakan ve oynadığı 65 maçın tamamına 11'de başlayan 28 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz cumartesi günü oynadıkları ve 2-1 kazandıkları Ankara Demirspor maçının önemine değindi. Gökhan, 1-0 geride iken son 2 dakikada geri döndükleri karşılaşmada ölü toprağını üzerlerinden attıklarını söyledi. "Lige haketmediğimiz sonuçlar alarak başladık" diyen deneyimli stoper, "Bir yerden başlamamız gerektiğini düşünüyorduk. Ankara ekibi karşısında 84. dakikada golü yesek de pes etmedik. Çünkü geçen sene bu anları çok yaşadık. Kırmızı kart gördük, eksik kaldık, kazandık. Gol yedik, yılmadık, bir şekilde üstesinden geldik ve sonu şampiyonluk olmuştu. Ankara Demir maçında da arkadaşlarımda bu ruhu gördüm. Biz savaşmaya devam edeceğiz. Öümüzdeki maçlarda devamını geleceğini ve galibiyet serisi yakalayacağımızı düşünüyorum" dedi.

MAYIS AYINI İPLE ÇEKİYOR

Gökhan Köseoğlu, sezon sonu iki hedefi olduğunu vurguladı. "Mayıs ayında çifte mutluluk yaşamak istiyorum" cümlelerini kullanan tecrübeli defans oyuncusu, "Önce takımımla 2. Lig şampiyonluğu ardından nişanlımla evlenmeyi planlıyorum. Kendisi Eskişehir'de yaşıyor. Benimle birlikte futbolu sevmeye başladı. Sık sık maçları takip ediyoruz. Umarım sezon sonunda unutamayacağım iki anı yaşamak bana nasip olur" ifadelerini kullandı.    

Taraftarlarla birlik olmalıyız

Geçen sezon koronavirüs pandemisi sebebiyle yaşadıkları şampiyonlukta boş tribünlere oynamak zorunda kaldıklarını, bu sezon Buca taraftarının desteğini arkalarında hissetmeye başladıklarını söyleyen Gökhan Köseoğlu, "TFF 1. Lig'e çıkmayı hedefliyorsak, herkese ihtiyacımız var. Kırgınlıkları, küslükleri unutarak camia olarak gün birlik olma günüdür. Geçen sezon şampiyon olduğumuzda taraftarla yaptığımız kutlamalar unutulmaz. Bunu tekrar etmek bizim elimizde. Özellikle Buca Arena'daki maçlarda puan kaybetmememiz için onların pozitif desteğine olağanüstü ihtiyacımız var" diye konuştu.

Onur'la iyi partner olduk

Bu sezon savunmada tandemindeki partneri Onur Özcan'la iyi bir uyum yakaladıklarının altını çizen başarılı kaptan, "Daha önceden rakip olarak karşılaşmıştık. Beğendiğim bir stoperdi. Buca'ya transferi gerçekleştiğinde kendisini hemen aradım. Tebrik ettim. İletişimimiz üst düzey ve gönülden bağlıyız birbirimize. Kesinlikle çok faydalı bir takviye oldu. Geçen sezon savunmadaki arkadaşım Yalçın da çok başarılı bir futbolcu. Sakatlığı bizi çok üzmüştü. Umarım en kısa zamanda aramıza döner ve takımımıza katkıda bulunur" ifadelerini kullandı.

Ersun Yanal'ın emeği büyük

Futbola Eskişehirspor altyapısında başlayan 1993 doğumlu oyuncu, o dönem kırmızı siyahlıların başındaki Ersun Yanal'ın kendisinde büyük emeği oduğunu ifade etti. Gökhan, "11 sene Eskişehirspor bünyesi içindeydim. 5 sene kiralık gittim-geldim. Es Es'in A2 takımındayken beni beğenip A takıma çıkarmıştı. Profesyonel olmamı sağlamıştı. Teknik ve taktik gelişimimde büyük katkısı oldu. Emekleri için kendisine teşekkür ederim" dedi.