27 yıllık kurumsal hayattan sonra, kişisel gelişim yolculuğuna çıkan, yurtiçi ve yurtdışı eğitimlere katılan, danışmanlık yapan Nursel Ekinci: Bilinçaltımız karanlık bir oda gibidir. Onu yeniden tasarlayarak kendimizi yeniden yaratmak mümkün.

Nursel Ekinci yoğun iş hayatı sırasında fazlasıyla kısıtlanmış hissiyle öfke ve uykusuzluk çekmeye başladığında arayışa girmiş... Eğitimini aldığı ve kendisine iyi gelen teknikleri şimdilerde ihtiyaç duyanlarla paylaşıyor.

Bankacılık sektörünün çok başarılı ve iddialı bir temsilcisi iken yaşam kulvarında değişiklik yaptın? Neden?
1985-2012 yılları arasında İzmir’de bankacılık yaptığım dönemde kendimi, hem kendi tarafımdan hem de dışsal faktörler tarafından fazlasıyla kısıtlanmış hissediyordum, bunun ortaya çıkardığı uykusuzluk, öfkeye tutunma hali fazlası ile sinyal vermeye başladığında, beni “gerçek beni” bulmaya yönlendirdi. Çünkü bu böyle gitmeyecekti.



Kişisel gelişim yolculuğuna çıkmadan önce kimdin, şimdi kimsin?
İçimdeki o sıkışmışlık duygusunu, ne olduğunu o zaman adlandıramadığım tuhaf bir boşlukta, kendimi aslında hiç bir yere ve hiç bir şeye ait hissetmiyordum. Zihnim sürekli sorular soruyor ve kendi kendime cevaplıyordum. Kendi kendine cevapladığında aslında aynı kısır döngüde benzer olaylar ile birlikte yaşamaya devam ediyorsun. Ben kimdim? Zihni sürekli konuşan ve zihin hapishanesinde turlayan biriydim. O dönemde kişisel gelişim yolunda tanıştığım dostların, rehberlerin sayesinde reiki, eft teknikleri, hipnoz seansları gibi kendime bireysel danışmanlık seansları hediye ettim. Ve bu gün bu çalışmaların sonucunda zihnimi sakinleştirmeyi, özgür bırakmayı öğrendim. Zihniniz bir kez yoldan çekildiğinde varlığınız oyun oynamak için serbest kalır. Şimdiki ben’in varlığı oyun oynuyor. Çünkü zihnim, ruhum, bedenim sakin, dingin ve özgür.



Bilinçaltı arındırması ne demek?
Bilinçaltımız karanlık bir oda gibidir. Hayatımızın ilk günlerinden itibaren bize aşılanan inanç ve eğilimlerin hala bizimle olduğunu ve hayatımızı yönlendirip etkileme gücüne sahip olduğunu artık biliyoruz. Bilinçaltımızı yeniden tasarlayarak kendimizi yeniden yaratabiliriz. Yaşadığımız deneyimler, olaylar, içinde bulunduğumuz koşullar ve eylemler düşüncelerimize tepki olarak bilinçaltımız tarafından üretilir. Bilinçaltınıza yalnızca sizi her açıdan iyileştirecek, koruyacak, yükseltecek ve size ilham verecek telkinler göndererek arındırabilirsiniz. Unutmayın, bilinçaltınız esprileri anlamaz. Sadece sözünüzü dinler.

Bilinçaltı arındırması sayesinde ne gibi sıkıntı ve rahatsızlıklardan kurtulmak mümkün?
Bilinçaltı arındırmaları sayesinde bu güne kadar tüm dünyada binlerce insan; uyku, sağlık, kilo, para, seks, taciz, tecavüz, tırnak yeme, öfke, ilişkiler, endişe, stres ve benzeri konularda çözüme kavuştu.

Babaannenin insanları elleriyle ve dualarıyla iyileştirmesine tanıklık ederek büyüdüğünü söylüyorsun? Nelere tanık oldun?
Benimle bire bir yaşadığı olay hep hafızamdadır. 31 yıl önce, 5 haftalık hamile olduğumu doktordan öğrendiğimizde dönüşte kendi aileme haber vermek üzere gittiğimizde, babaannem evdeydi. Habere sevindi ve bana dedi ki; yere uzan, ayaklarını karnına çek... Dediğini yaptım, elleri ile karnımı 5 dakika kadar ovduktan sonra karnımda belirgin bir hat oluştu. Babaanneme alışık olmama rağmen inanılır gibi değildi... Kalk, oğlun olacak dedi ve zamanı geldiğinde oğlum Burak doğdu. O zamanlar çocuğu olmayanlar gelirdi. Sonralarında da hamile haberi gelirdi.



Eğitmeni olduğun Access Bars nedir? Hangi durumlarda etkin bir yöntem?
Başımızın etrafında 32 tane nokta var. Bu noktalara hafifçe dokunarak hiç bir çaba sarf etmeden ve kolayca; alıp kabul etmenize engel olan her şeyin etkisini giderebilmek mümkün. Bu noktalar yaşamınızda edinmiş olduğunuz tüm duygu, düşünce, fikir, inanç ve yargıları barındırır. Bu teknik, tüm bunları serbest bırakarak, özgürlüğünüzü geri kazanmanız için sunulmuş bir fırsat. Her bir uygulama, dokunulan noktanın sorumlu olduğu alanda sınırlamaların temizlenmesini sağlar. Bu inanılmaz derecede doyurucu ve rahatlatıcı deneyim hayatınızda değiştirmeyi arzuladığınız tüm alanlardaki tüm kısıtlamaları ortadan kaldırır.

Yakın geçmişte böbreklerinden rahatsızlanmışsın ve bedenin tedaviye cevap vermemiş. ‘İşte o zaman Reiki ile tanıştım’ diyorsun. Ne değişti sağlığında...
İçimdeki sıkışmışlık duygumdan nasıl kurtulacaktım, bu kafamdaki deli deli sorularla susmak bilmeyen zihnim- iç sesimle yaşarken böbreklerimden rahatsızlandım ve tedavilere bedenim cevap vermedi. İşte tam da o zamanda hayatıma Reiki (şifa tekniği) girdi. O zaman anladım ki tüm öfkem v.s.'yi böbreklere yüklemişim. Yani şunu gördüm; fiziksel rahatsızlık yoktur zihinsel ve ruhsal rahatsızlıklar vardır. Yoğun bir iş hayatım olmasına rağmen hafta sonları kendi kişisel yolculuğum için Reiki eğitimleri ve hemen ardından EFT, yani duygusal özgürleşme tekniği eğitimleri almaya başladım. Halen yurtiçi ve yurtdışı eğitimcilerden farklı eğitimler almaya devam ediyorum.

Hipnoz hangi durumlarda uygulanıyor?
Hipnoz bilinçaltıyla iletişim kurma yoludur. Bilinçaltını değiştirmek için kullanılan bir teknik. Bilinçli zihnimizi bir kenara bırakıp, daha derinlere gidilir. Zihinsel ve ruhsal rahatsızlıklarda uygulanır. Uyku, taciz, tecavüz, öfke, sınav başarısı vs...



Şimdilerde iki yıl sürecek Şamanik eğitime hazırlanıyorsun... Bu yolculuk sana ne kazandıracak?
Şamanizm kalbin yoludur ve görünmeyen spiritüel alemlere kalbinizi açarak girebilmemizi sağlar. Şamanik yolculuk, kendi içinizdeki bilgeliğe ulaşmak ve yine kendiniz hakkında içgörü sağlamak için harika bir yol. Yardımcı ruhlarla bağlantı kurarak ve onlarla birlikte çalışarak, ulaştığınız bilgi, içgörü ve şifayı günlük yaşamınıza entegre etmeye başlarsınız. Görünmeyeni günlük yaşamınızın dokusuna örerek, kişisel olarak güçlendiğinizi hissedersiniz. Şamanik yolculuklarla görünen ve görünmeyen dünyalar arasındaki perdeyi aralayarak, uyanmaya ve bütünlenmeye yardımcı olacak bilgi ve enerjilere de ulaşırız. Enerjimizi hayatımızda denge ve uyum sağlamak için kullanabilir ve gerçek yaratıcı potansiyelimizi fark ederiz. Doğa ve doğanın ritimleriyle yeniden bağlantı kurarız.

Şifalandırıcı teknikleri uygulayan eğitimsiz şarlatanların olduğu muhakkak. Kime, nasıl güvenilecek?
Kişi eğitim ya da seans yaptıracaksa, uygulayıcılarının sertifikalarını görmeyi talep edebilir. Bazı eğitimler dünya çapında sisteme giriş ile yapılır. Örnek verecek olursam; Ben Access Bars ve Innerspeak’ın dünya çapında eğitmeniyim. İnternet üzerinden kayıtlı listeden bu eğitimi verebilme hakkına sahip miyim diye kontrol edebilirler.

Sana danışanların yaşamlarında neler değiştiğine dair vereceğin ilginç örnekler var mı?
Danışanlarımın yaşamlarında elbetteki büyük değişim ve dönüşümler oluyor. En basitinden bir örnek; Kedi korkusu olan bir danışanım vardı. Bırakın canlısını, resimlerine bile bakamıyordu. Seanstan elinde kedili kupa ile çıkmıştı.